Recept za domaće slane krekere: Grickalica kojoj nećete moći da odolite
Volite hrskave slane grickalice? Ako potvrdno klimate glavom, onda su ovi domaći slani krekeri sa čia semenkama prava stvar za vas.
Krekeri se lako prave, a ovi domaći su najzdraviji. Lako će vam zameniti ceo obrok, posebno ako ste na određenom režimu ishrane, ali još su bolji kao užina u toku dana.
Najbolje od svega je to što je recept za ove krekere postan i veoma jednostavan za pripremu.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica ruzmarina
- 1,5 kašika čia semenki
- 1 kašičica praška za pecivo
- 120 ml vode
- 80 ml ulja
Priprema:
U posudu stavite brašno, so, ruzmarin, prašak za pecivo, čia semenke, pa dodajte vodu i 40 mililitara ulja i sve fino pomešajte.
Pospite malo brašna na radnu površinu, pa umesite testo i ostavite ga 10 minuta da odmori.
Oklagijom istanjite testo na debljinu palačinke.
Okruglim kalupom ili nekim drugim, po želji, vadite testo, pa ga ređajte na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Ostatak testa ponovo zamesite, istanjite, pa ponovite postupak.
Krekere stavite u rernu na 220 stepeno 10 minuta.
Poslužite ih tople, uz masline i omiljeni sirni namaz.
Prijatno!
Video: Recept za tost sendvič koji možete nositi i u džepu: Hlebče za džepče
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.