Recept za posnu krem-čorbu od pečuraka: Jelo koje se priprema za manje od 20 minuta

   ≫ 
  • 0
Krem supa, čorba od pečuraka, pečurke Foto: Shutterstock

Prelazak iz hladnog u toplo vreme, kada nam "baba Marta" poslednjim atomima snage pokazuje svoju moć, topla, ali lagana jela su nešto što nam i te kako prija.

Upravo takva je krem-čorba od pečuraka, zasitno i jednostavno jelo. Veoma lako se priprema, ne zahteva veliki broj namirnica i na stolu vam može biti već za 20 minuta. Ova čorba je posna, pa će vam dobro doći i u danima kada se odričete namirnica životinjskog porekla. 

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2  kašike ulja
  • so
  • biber
  • suvi vlašac
  • 200 ml vode
  • 200 ml biljne pavlake za kuvanje

Priprema: 

Crni luk sitno iseckajte, a beli luk izgnječite. Na malo ulja i vode izdinstajte crni luk dok ne postane staklast.

Šampinjone iseckajte na listiće, dodajte luku, pa stavite beli luk i vlašac. Sve dinstajte dok višak vode ne ispari.

Potom dodajte vodu i pavlaku i pustite da proključa.

Štapnim miskerom ili u blenderu izmiksajte sve u glatku masu i vratite na šporet. Dodajte so i biber prema svom ukusu i sve kuvajte još pet minuta ili do željene gustine.

Čorbu poslužite toplu uz sezonsku salatu i prepečen hleb.

Prijatno!

Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti