• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za posnu krem-čorbu od pečuraka: Jelo koje se priprema za manje od 20 minuta

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zasitno i jednostavno jelo

  • 0
Krem supa, čorba od pečuraka, pečurke Foto: Shutterstock

Prelazak iz hladnog u toplo vreme, kada nam "baba Marta" poslednjim atomima snage pokazuje svoju moć, topla, ali lagana jela su nešto što nam i te kako prija.

Upravo takva je krem-čorba od pečuraka, zasitno i jednostavno jelo. Veoma lako se priprema, ne zahteva veliki broj namirnica i na stolu vam može biti već za 20 minuta. Ova čorba je posna, pa će vam dobro doći i u danima kada se odričete namirnica životinjskog porekla. 

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2  kašike ulja
  • so
  • biber
  • suvi vlašac
  • 200 ml vode
  • 200 ml biljne pavlake za kuvanje

Priprema: 

Crni luk sitno iseckajte, a beli luk izgnječite. Na malo ulja i vode izdinstajte crni luk dok ne postane staklast.

Šampinjone iseckajte na listiće, dodajte luku, pa stavite beli luk i vlašac. Sve dinstajte dok višak vode ne ispari.

Potom dodajte vodu i pavlaku i pustite da proključa.

Štapnim miskerom ili u blenderu izmiksajte sve u glatku masu i vratite na šporet. Dodajte so i biber prema svom ukusu i sve kuvajte još pet minuta ili do željene gustine.

Čorbu poslužite toplu uz sezonsku salatu i prepečen hleb.

Prijatno!

Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti