• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Proteinski hleb koji dugo drži sitost: Recept bez jaja i belog brašna

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Što duže stoji, to je ukusniji

  • 0
hrono hleb Foto: Shutterstock

Hlebovi bez aditiva, kvasca i brašna mogu se pronaći samo u specijalizovanim pekarama i uvek su daleko skuplji od običnih vekni.

Ukoliko želite da se hranite zdravije i da vašim ukućanima napravite hleb bez belog brašna i jaja, donosimo vam isproban recept za proteinski hleb. Pored toga što se brzo sprema, ima još jednu prednost - što duže bude stajao, to će biti ukusniji i lepši.

Sastojci:

  • 100 g lanenih semenki
  • 100 g sirovih semenki bundeve (golice)
  • 100 g sirovih semenki suncokreta
  • 150 g ovsenih pahuljica
  • 2 kašike psilijuma
  • 2 kašike susama
  • 100 ml kisele vode
  • 2 kašike ulja
  • kesica praška za pecivo
  • so

Priprema:

U činiju sipajte dve kašike psilijuma, pa ih prelijte kiselom vodom i ostavite da odstoje pola sata.

Za to vreme laneno seme, semenke bundeve i semenke suncokreta sameljite u mlinu za kafu. Isto uradite i sa ovsenim pahuljicama. Ostavite malo semenki sa strane za ukrašavanje hleba.

Samlevene semenke sipajte u posudu sa nabubrelim psilijumom, dodajte prašak za pecivo i dve kašike ulja, pa sve energično izmešajte varjačom.

Tepsiju obložite pek-papirom, sipajte smesu za hleb, odozgo stavite preostale semenke i susam, pa pecite na 200 stepeni dok se hleb ne odvoji od papira u tepsiji.

Prijatno!

Video: Uznemirujući video za sve one koji su na dijeti ili su prosto gladni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti