Koh od griza, lagan i sočan: Starinski recept za poslasticu koju obožavaju sve generacije

 
  • 0

U nedostatku vremena i ideja za pripremu kolača i slatkiša, domaćice pribegavaju starinskim receptima koji su dokazano isprobani i sa kojima nema greške.

Jedna od tih poslastica je i koh od griza, bez dodatka običnog belog brašna koji menja teksturu kolača. Koh od griza je lagan i vazdušast, brzo se priprema, a većina domaćica sve sastojke za pripremu ovog kolača već ima u kući.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 9 kašika griza
  • kesica praška za pecivo
  • litar mleka
  • kesica vanilin šećera

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite mikserom u čvrst sneg. Potom dodajte šećer, pa nastavite da mutite dok se belanca i šećer ne sjedine.

U masu lagano umešajte griz, prašak za pecivo i žumanca, pa sipajte smesu u kalup koji ste prethodno premazali mašću ili uljem i posuli običnim belim brašnom.

Tepsiju stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni, pa pecite dok se ivice kolača ne odvoje od tepsije.

Dok se koh peče, pripremite mleko. U šerpu ili lonac sipajte mleko, dodajte mu vanilin šećer i kuvajte dok mleko ne provri.

Vrućim mlekom lagano zalijte ispečen koh i ostavite da se ohladi.

Po želji, koh možete da ukrasite umućenom slatkom pavlakom i dekorišete kakao-prahom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti