Originalni recept za pitu krompirušu: Ovako je prave tradicionalno u Bosni, gde je najpoznatija
Prava, tradicionalna, pita krompiruša, najpoznatija u Bosni pravi se od domaćih kora, ali pošto današnje domaćice nemaju mnogo vremena za "razvlačenje" kora, u obzir dolazi i recept sa onim korama koje možete da kupite u prodavnici.
Ovako napravljena pita neće se razlikovati od one za koju su naše bake pravile domaće kore. Prednost je što ćete je spremiti brže i jednostavnije. Ovo jelo je odličan izbor kao hranljiv obrok u vreme posta.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 2 kg krompira
- 4 glavice crnog luka
- 1 šolja ulja soli po ukusu
- 1 kašičica bibera
Za preliv:
- šolja vode
- so po potrebi
Priprema:
Krompire oljuštite, kratko obarite i iseckajte na sitne kockice. Pomešati ih sa seckanim crnim lukom i začinima, pa posolite. Odvojte po tri kore sa strane.
Svaku koru premažite uljem i poređajte jednu preko druge. Na treću, na duži kraj, rasporedite fil. Urolalajte i složite u podmazan pleh.
Postupak ponavljajte dok se ne potrošite sve kore i sav materijal. Mokrim rukama premažite pitu, a onda četkicom preko toga premažite uljem.
Krompirušu pecite u zagrejanoj rereni na 180 stepeni, 45 minuta ili dok lepo ne porumeni. Posoljenu vodu prokuvajte i sipajte preko gotove pite.
Poslužite vruću.
Prijatno!
Video: Ovaj pekar je toliko vešt da za minut iseče 500 kiflica
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
w
Naj bolja od razvučeni kora.🤷♀️
Podelite komentar
Som
Snajka da pravi.
Podelite komentar