Recept za posnu tortu sa bananama: Slatkiš koji mogu da pripreme i početnici u kuhinji

Vaskršnji post je uveliko u toku, ali to ne znači da s vremena na vreme sebe i svoje ukućane ne možete da počastite kremastom i osvežavajućom poslasticom, koja je ujedno bez namirnica životinjskog porekla.
Većina voli torte i kolače sa bananama, posebno oni najmlađi, a mi vam donosimo recept za jedu takvu poslasticu. Brzo se priprema, a u njoj se dugo uživa.
Mogu je pripremati i početnici u kuhinji, jer ne zahteva posebno poslastičarsko umeće, a ukus je poput onih torti za čije pripremanje se ulaže mnogo više truda i vremena.
Sastojci:
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 100 g šećera u prahu
- 1 dl soka od pomorandže
- 125 g margarina
za fil:
- 750 ml biljnog mleka po izboru
- 4 pudinga od vanile ili karamele
- 100 g šećera
- 125 g margarina
i još:
- 1 kg svežih banana
- 20 g sušenih banana za dekoraciju
- 2 kesice posnog šlaga
- 100 ml kisele vode
Prvo pripremite fil. Mleko sa šećerom stavite da se zagreje, pa skuvajte puding prema uputstvu sa kesice.
U vruć puding dodajte margarin, sve dobro sjedinite i ostavite da se u potpunosti ohladi na sobnoj temepraturi.
Pleh prečnika 25-30 centimetara podmažite ili stavite papir za pečenje. Mleveni keks spojte sa šećerom, otopljenim margarinom i sokom od pomorandže.
Ukoliko je kora suviše suva, dodajte još malo soka od pomorandže. Pripremljenu masu za koru utisnite u kalup i ostavite da se hladi.
Ohlađeni fil dobro izradite mikserom, pa nanesite preko kore. Po tome iseckajte sveže banane i blago ih utisnite u fil.
Šlag umutite sa kiselom vodom, pa nanesite preko torte.
Tortu ostavite da se dobro ohladi u frižideru, najbolje preko noći.
Ohlađenu tortu isecite na parčad željene veličine, dekorišite sušenim bananama i poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.