Tradicionalno jelo na moderan način: Recept za musaku kakvu do sada niste probali

   ≫ 
  • 1

Musaka je tradicionalno jelo koje nikada ne izlazi mode. Pravi se u zemljama širom sveta, a smatra se da je izvorno potekla iz Grčke.

Različitih varijanti ima kod nas, kao i u italijanskoj, arapskoj i turskoj kuhinji. No kako god da se pravi musaka, čini je kombinacija slojeva od povrća, mesa i nekog preliva.

Mi vam predložemo jedan malo drugačiji recept za pravljenje ovog jela.

Sastojci:

  • mleveno meso
  • kukuruz
  • krompir
  • paradajz
  • pavlaka za kuvanje
  • majonez
  • kačkavalj

Priprema:

Mleveno meso propržite sa malo kukuruza, pa sipajte u vatrostalnu činiju. Preko mesa poređajte red krompira, koji ste prethodno isekli na tanke kolutove.

Postupak ponovite, odnosno preko krompira sipajte meso, a meso prekrijte kolutovima krompira.

Nakon toga sipajte još jedan red mesa, na koji ćete ređati kolutove paradajza.

Potom sve prelijte smesom od majoneza i pavlake za kuvanje, pa narendajte kačkavalj po izboru.

Na kraju jelo ispecite i uživajte.

Detaljan recept pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Potrebna su vam samo 3 sastojka: Ukusna i jednostavna pasta za kojom je poludeo internet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Cg

    9. maj 2022. | 14:13

    E pa prijatno, ja volim srpska jela cvarke, kobaju, culbastiju i prasence ali dok je toplo . Pa neka urednik jede grcku musaku. Zaboravih volim i masnu gibanicu !

    Podelite komentar