Tradicionalno jelo na moderan način: Recept za musaku kakvu do sada niste probali
Musaka je tradicionalno jelo koje nikada ne izlazi mode. Pravi se u zemljama širom sveta, a smatra se da je izvorno potekla iz Grčke.
Različitih varijanti ima kod nas, kao i u italijanskoj, arapskoj i turskoj kuhinji. No kako god da se pravi musaka, čini je kombinacija slojeva od povrća, mesa i nekog preliva.
Mi vam predložemo jedan malo drugačiji recept za pravljenje ovog jela.
Sastojci:
- mleveno meso
- kukuruz
- krompir
- paradajz
- pavlaka za kuvanje
- majonez
- kačkavalj
Priprema:
Mleveno meso propržite sa malo kukuruza, pa sipajte u vatrostalnu činiju. Preko mesa poređajte red krompira, koji ste prethodno isekli na tanke kolutove.
Postupak ponovite, odnosno preko krompira sipajte meso, a meso prekrijte kolutovima krompira.
Nakon toga sipajte još jedan red mesa, na koji ćete ređati kolutove paradajza.
Potom sve prelijte smesom od majoneza i pavlake za kuvanje, pa narendajte kačkavalj po izboru.
Na kraju jelo ispecite i uživajte.
Detaljan recept pogledajte u videu na početku teksta.
Video: Potrebna su vam samo 3 sastojka: Ukusna i jednostavna pasta za kojom je poludeo internet
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Cg
E pa prijatno, ja volim srpska jela cvarke, kobaju, culbastiju i prasence ali dok je toplo . Pa neka urednik jede grcku musaku. Zaboravih volim i masnu gibanicu !
Podelite komentar