• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Panirani oslić za nedeljni ručak: Recept koji može da parira onima iz najboljih restorana

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako spremljena riba zalogaj je kome će teško odoleti i oni kojima ovo nije omiljena hrana

  • 1
Oslić, riba Foto: Telegraf.rs

Oslić je mnogima omiljena riba, naročito ako je reč o filetima. Za recept koji vam donosimo najbolje je kupiti medaljone od ove ribe, koji nemaju kosti, mada možete da panirate i obično sečene komade ribe.

Današnji praznik Cveti posti se na ribi, pa ukoliko želite da spremite brz i ukusan ručak, koji će vam dati više vremena za uživanje sa porodicom, ovo je odlična ideja. Uz njega se savršeno uklapa preliv za ribu od peršuna i belog luka.

Sastojci:

  • 500 g oslića
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • 2 kašike soka od limuna
  • 1 kašičica bibera
  • 2 čena belog luka 
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 100 g pšeničnog brašna
  • ulje za prženje

Preliv za ribu: 

  • 2 čena belog luka
  • sok od jednog limuna
  • veza svežeg seckanog peršuna
  • 1 dl maslinovog ulja

Priprema:

Operite i posušite komade ili medaljone oslića. Beli luk očistite, sitno naseckajte i pomešajte sa suvim biljnim začinom, limunovim sokom i biberom, pa smesu rukama utapkajte u ribu.

Ribu uvaljajte u mešavinu obe vrste brašna, a zatim je pržite u dubokom, vrelom ulju po tri minuta sa svake strane. Da bi riba spolja bila hrskava, a iznutra dobro pečena, okrenite filete samo jednom.

Za preliv sitno iseckajte beli luk i peršun, dodajte limunov sok i maslinovo ulje, pa sve promešajte.

Uz ovako spremljenu ribu poslužite krompir salatu i preliv.

Prijatno!

Video: Jednim udarcem dve muve: Spremite brz i ukusan ručak pred put i otarasite se ostataka iz frižidera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • С-17

    17. april 2022. | 17:01

    Најукуснија риба!

    Podelite komentar