Boranija nije omiljeno jelo mnogima, posebno najmlađima, ali po receptu koji vam donosimo ona se pravi sa jednim sastojkom koji će ovo jelo učiniti ukusnim čak i za one najmlađe.
Sastojci:
- 500 g zamrznute boranije
- 1 glavica luka
- 2 čena belog lika
- 2 jajeta
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 šargarepa
- ulje za prženje
- so, biber
- suvi začin
- malo peršuna
- malo mirođije
Priprema:
Veću glavicu crnog luka sitno iseckajte i propržite na ulju. Dodajte sitno seckanu šargarepu, beli luk i zaleđenu boraniju. Nalijte sa malo vode, pa dinstatje na laganoj vatri 10 minuta. Posolite poboberite, dodajte suvi začin i pormešajte, te sve zajedno dinstajte još 10 minuta.
U vatrostalnu ili keramičku činiju koju sipajte sadržaj iz šerpe. Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni. Umutite jaja i pavlaku za kuvanje i malo posolite. Ovim zalijte boraniju i stavite u pećnicu. Pecite 15 minuta. Ovom jelu poseban, kremast ukus, potpuno drugačiji od mnogima već poznatih recepata za boraniju daje neutralna pavlaka. Pospite mirođijom i peršunom, po želji.
Poslužite uz sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.