Dobro je poznato da nema potpunog vikend ručka bez ukusnog mesa. Zato vam donosimo recept za ukusne faširane šnicle koje se savršeno kombinuju sa raznim povrćem i salatama.
Savršeno sočne faširane šnicle punjene kačkavaljem i pečene u rerni, koje se brzo i jednostavno pripremaju, postaće vaše omiljeno jelo.
Sastojci:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- so, biber
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 2 kašike prezli
- 1 kašika crnog susama (opciono)
- mirođija za dekoraciju
- začini po ukusu
- 100 g kačkavalja za punjenje
Priprema:
U činiju stavite mleveno meso, pa dodajte sve navedene začine prema ukusu. Crni i beli luk iseckajte sitno, pa ih zajedno sa prezlama dodajte u meso i umesite rukama.
Ostavite meso da odstoji minimum 15 minuta.
Meso podelite u šest kuglica, pa svaku rastanjite prstima i stavite po komad kačkavalja, pa napravite lopticu vodeći računa da je sir lepo obavijen mesom, kako ne bi iscurio prilikom pečenja.
Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa poređajte kuglice i pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.
Kada su gotove, dekorišite ih mirođijom i služite uz omiljenu sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.