Pastirska pita na naš način: I za gurmane i za one koji vode računa o liniji

   ≫ 
  • 0

Pastirska pita je klasično jelo od mlevenog mesa i pire krompira.

Nastalo je u Engleskoj, ali je vremenom zaživelo u mnogim zemljama sveta.

Danas recept možete naći na stranicama skoro svakog kuvara i to u različitim varijantama.

Mi vam danas predstavljamo jednu od tih varijanti.

Sastojci:

  • testo za pitu
  • meso po izboru
  • rukola
  • sir
  • pinjole
  • jaja
  • mleko

Priprema:

Testom obložite pleh u kome ćete ispeći pitu. Viljuškom napravite nekoliko rupica kako testo prilikom pečenja ne bi napuklo.

Na testo tavite meso, rukolu, sir, prelijte smesom od jaja i mleka, pa ispecite.

Na kraju je ostalo samo još jedno:

Uživajte!

Detaljno uputsvo pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Od sada ih možete spremati u svojoj kuhinji: Recept za najpoznatija pohovana pileća krilca na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti