• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za punjeni krompir na potpuno drugačiji način: Raspodija ukusa za sva vaša čula

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veoma je zasitno, brzo i jednostavno se priprema, a teško da postoji neko ko će mu odoleti

  • 0
Punjeni krompir Foto: Shutterstock

Iako se krompir veoma koristi u svim kuhinjama sveta, a posebno u srpskoj, uvek postoji način njegove pripreme koji još uvek niste probali. Ovo skrobno povrće rado je viđen gost i na svakodnevnoj, ali i na svečanoj trpezi, u slanim i u slatkim jelima. Jelo koje možete pripremiti, čak i kada imate neku svečanost je punjeni krompir.

Veoma je zasitno, brzo i jednostavno se priprema, a teško da postoji neko ko će mu odoleti.

Sastojci:

  • 5 velikih krompira
  • 150 g krem-sira
  • 100 g kačkavalja
  • so
  • biber
  • sveži peršun
  • 1 kuvana šargarepa
  • 100 g pančete ili pršute

Priprema: 

Krompir dobro operite i stavite da se kuva. Čačkalicom proverite da li je kuvan, pa ga izvadite i pažljivo prepolovite.

Kašikom izdubite svaku polovinu i sav sadržaj stavljajte u odvojenu posudu. U istu posudu stavite krem sir, kačkavalj, so i biber, pa sve sjedinite.

Ovom masom punite polovine krompira. Kuvanu šargarepu iseckajte na kockice i pospite po krompirima. Isto uradite i sa seckanim peršunom, a za kraj dodajte i po list pršute ili šunke.

Krompir poslužite dok je još topao, mada je veoma ukusan i kao hladno predjelo.

Prijatno!

Video: Od sada ih možete spremati u svojoj kuhinji: Recept za najpoznatija pohovana pileća krilca na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti