Recept za punjeni krompir na potpuno drugačiji način: Raspodija ukusa za sva vaša čula

   ≫ 
  • 0
Punjeni krompir Foto: Shutterstock

Iako se krompir veoma koristi u svim kuhinjama sveta, a posebno u srpskoj, uvek postoji način njegove pripreme koji još uvek niste probali. Ovo skrobno povrće rado je viđen gost i na svakodnevnoj, ali i na svečanoj trpezi, u slanim i u slatkim jelima. Jelo koje možete pripremiti, čak i kada imate neku svečanost je punjeni krompir.

Veoma je zasitno, brzo i jednostavno se priprema, a teško da postoji neko ko će mu odoleti.

Sastojci:

  • 5 velikih krompira
  • 150 g krem-sira
  • 100 g kačkavalja
  • so
  • biber
  • sveži peršun
  • 1 kuvana šargarepa
  • 100 g pančete ili pršute

Priprema: 

Krompir dobro operite i stavite da se kuva. Čačkalicom proverite da li je kuvan, pa ga izvadite i pažljivo prepolovite.

Kašikom izdubite svaku polovinu i sav sadržaj stavljajte u odvojenu posudu. U istu posudu stavite krem sir, kačkavalj, so i biber, pa sve sjedinite.

Ovom masom punite polovine krompira. Kuvanu šargarepu iseckajte na kockice i pospite po krompirima. Isto uradite i sa seckanim peršunom, a za kraj dodajte i po list pršute ili šunke.

Krompir poslužite dok je još topao, mada je veoma ukusan i kao hladno predjelo.

Prijatno!

Video: Od sada ih možete spremati u svojoj kuhinji: Recept za najpoznatija pohovana pileća krilca na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti