Recept za slane palačinke sa sremušem: Od običnog jela nastaje pravi delikates

   ≫ 
  • 0
Slane palačinke, palačinka Foto: Shutterstock

Palačinke su većini omiljena poslastica, jer se brzo pripremaju, pristupačne su i ne zahtevaju mnogo truda, a šanse da ne uspeju su prilično male.

Osim toga, varijante za konzumaciju palačinki su neograničene, pa se podjednako jedu i slane i slatke.

Donosimo vam recept za one kakve do sada sigurno niste probali, a pravo vreme je sada kada je sezona sremuša uveliko u toku.

Ove palačinke su savršene kao doručak, večera ili užina. 

Sastojci:

  • 2 jajeta 
  • 250 ml kisele vode
  • 200 ml mleka
  • 250 brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • prstohvat bibera
  • veza sremuša
  • 50 ml ulja

Priprema:

Sjedinite jaja, mleko, kiselu vodu, so i biber, dodajte ulje i brašno, pa sve umutite u glatku masu bez grudvica.

Masa će biti za nijansu gušća od one uobičajene za palačinke.

Sremuš operite i iseckajte, pa dodajte u masu.

Palačinke pecite na ugrejanom tiganju, ali izlivajte nešto deblju masu. Pecite ih dok ne porumene sa obe strane, savijajte u trouglove i poslužite.

Možete ih jesti sa dodatkom sosa ili namaza na bazi sira, ali su savršene i kada se jedu samostalno.

Prijatno!

Video: Jelo koje se pravi za 10 minuta: Slane palačinke idealne za oni koji nemaju vremena da doručkuju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti