
Fritata je italijansko jelo koje podseća na omlet ili kajganu. Od njih i razlikuje po tome što, osim obaveznih jaja, u fritatu možete da dodate bukvalno sve od povrća, začina i mlečnih proizvoda.
Ovo jelo je sjajan saveznik kada vam je potreban brz, ukusan i zasitan doručak koji će obradovati celu porodicu.
Sastojci:
- 10 jaja
- 400 g svežeg spanaća
- 200 g mladog sira
- perca mladog luka
- 2 paradajza
- glavica crnog luka
- so, biber
- začini po ukusu
- ulje
Priprema:
Tiganj zagrejte, dodajte malo ulja i stavite sitno seckan crni luk da se dinsta dok ne omekša.
Za to vreme umutite jaja, dodajte spanać, sir, so, biber, začine po ukusu i izdinstan crni luk, pa sve zajedno promešajte.
Vratite u tiganj celu smesu, a po vrhu rasporedite paradajz isečen na manje komade. Poklopite tiganj i pustite da se tako peče oko pet minuta dok smesa od jaja ne počne da se stvrdnjava po rubovima.
U prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni stavite fritatu na pet minuta.
Mladi luk iseckajte, pa rasporedite po gotovoj fritati. Isecite je na trouglove i uživajte u svakom zalogaju.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Depresija: Naš čuveni psihijatar objašnjava na koje simptome treba obratiti pažnju
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Jovan
Ala je recept 10 jaja.
Podelite komentar