• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za vazdušasto, pamuk pecivo: Mekano kao duša i savršeno ukusno

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očaraće vas ukusom

  • 0
pecivo, testo, pužići Foto: Shutterstock

Većini ljudi je omiljeni doručak mirisno i toplo pecivo koje se topi u ustima. Međutim, mnogo izbegavaju da ga prave, jer misle da im je potrebna posebna kulinarska veština, ali sa ovim receptom ukusno pecivo spremiće i početnici u kuhinji.

Ovom domaćem pecivu retko ko može da odoli, a možete da ga poslužite u apsolutno svim prilikama, i kada vam se najave gosti, i za doručak ili večeru uz jogurt.

Od navedenih sastojaka dobićete osam peciva.

Sastojci:

  • 600 g brašna
  • 350 ml toplog mleka
  • 110 ml ulja
  • 1/2 kvasca
  • 1 jaje + 1 jaje za premazivanje
  • 1 kašičica šećera
  • 1,5 kašičica soli
  • 50 g putera
  • susam i kim za posipanje

Priprema:

U veću posudu pomešajte izmrvljen kvasac, šećer i toplo mleko, pa ostavite pet minuta da se kvasac aktivira. Zatim, dodajte ulje i jaje, pa sve zajedno sjedinite.

Pomešajte brašno i so, pa ih postepeno dodajte u posudu sa kvascem, uljem i mlekom. Zamesite glatko testo.

Prekrijte ga čistom krpom ili kesom i ostavite na sobnoj temperaturi oko 45 minuta.

Na radnu površinu pospite malo brašna, pa stavite nadošlo testo i podelite ga na osam delova, pa od njih napravite loptice.

Svaki deo testa razvucite oklagijom u elipsasti oblik, premažite puterom i savijte u mali rolat. 

Svaki rolat savijte u oblik pužića. 

Pleh obložite papirom za pečenje, pa poređajte peciva. Umućenim jajetom premažite svako pecivo, pa pospite kimom i susamom.

Pecivo pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Služite ga toplo uz suvomesnate proizvode i sirne namaze.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti