Većini ljudi je omiljeni doručak mirisno i toplo pecivo koje se topi u ustima. Međutim, mnogo izbegavaju da ga prave, jer misle da im je potrebna posebna kulinarska veština, ali sa ovim receptom ukusno pecivo spremiće i početnici u kuhinji.
Ovom domaćem pecivu retko ko može da odoli, a možete da ga poslužite u apsolutno svim prilikama, i kada vam se najave gosti, i za doručak ili večeru uz jogurt.
Od navedenih sastojaka dobićete osam peciva.
Sastojci:
- 600 g brašna
- 350 ml toplog mleka
- 110 ml ulja
- 1/2 kvasca
- 1 jaje + 1 jaje za premazivanje
- 1 kašičica šećera
- 1,5 kašičica soli
- 50 g putera
- susam i kim za posipanje
Priprema:
U veću posudu pomešajte izmrvljen kvasac, šećer i toplo mleko, pa ostavite pet minuta da se kvasac aktivira. Zatim, dodajte ulje i jaje, pa sve zajedno sjedinite.
Pomešajte brašno i so, pa ih postepeno dodajte u posudu sa kvascem, uljem i mlekom. Zamesite glatko testo.
Prekrijte ga čistom krpom ili kesom i ostavite na sobnoj temperaturi oko 45 minuta.
Na radnu površinu pospite malo brašna, pa stavite nadošlo testo i podelite ga na osam delova, pa od njih napravite loptice.
Svaki deo testa razvucite oklagijom u elipsasti oblik, premažite puterom i savijte u mali rolat.
Svaki rolat savijte u oblik pužića.
Pleh obložite papirom za pečenje, pa poređajte peciva. Umućenim jajetom premažite svako pecivo, pa pospite kimom i susamom.
Pecivo pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Služite ga toplo uz suvomesnate proizvode i sirne namaze.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.