Recept za vazdušasto, pamuk pecivo: Mekano kao duša i savršeno ukusno

   ≫ 
  • 0
pecivo, testo, pužići Foto: Shutterstock

Većini ljudi je omiljeni doručak mirisno i toplo pecivo koje se topi u ustima. Međutim, mnogo izbegavaju da ga prave, jer misle da im je potrebna posebna kulinarska veština, ali sa ovim receptom ukusno pecivo spremiće i početnici u kuhinji.

Ovom domaćem pecivu retko ko može da odoli, a možete da ga poslužite u apsolutno svim prilikama, i kada vam se najave gosti, i za doručak ili večeru uz jogurt.

Od navedenih sastojaka dobićete osam peciva.

Sastojci:

  • 600 g brašna
  • 350 ml toplog mleka
  • 110 ml ulja
  • 1/2 kvasca
  • 1 jaje + 1 jaje za premazivanje
  • 1 kašičica šećera
  • 1,5 kašičica soli
  • 50 g putera
  • susam i kim za posipanje

Priprema:

U veću posudu pomešajte izmrvljen kvasac, šećer i toplo mleko, pa ostavite pet minuta da se kvasac aktivira. Zatim, dodajte ulje i jaje, pa sve zajedno sjedinite.

Pomešajte brašno i so, pa ih postepeno dodajte u posudu sa kvascem, uljem i mlekom. Zamesite glatko testo.

Prekrijte ga čistom krpom ili kesom i ostavite na sobnoj temperaturi oko 45 minuta.

Na radnu površinu pospite malo brašna, pa stavite nadošlo testo i podelite ga na osam delova, pa od njih napravite loptice.

Svaki deo testa razvucite oklagijom u elipsasti oblik, premažite puterom i savijte u mali rolat. 

Svaki rolat savijte u oblik pužića. 

Pleh obložite papirom za pečenje, pa poređajte peciva. Umućenim jajetom premažite svako pecivo, pa pospite kimom i susamom.

Pecivo pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Služite ga toplo uz suvomesnate proizvode i sirne namaze.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti