Starinski recept za pasulj na vodi: Rapsodija ukusa bez kapi ulja

   ≫ 
  • 0
Beli pasulj Foto: Shutterstock

Pasulj je namirnica koje domaćice sa našeg podneblja veoma često i rado koriste u kuhinji. Kuvani pasulj većina ljudi najviše voli sa rebarcima, slaninicom i kobasicom, ali i njegovoj posnoj verziji je nemoguće odoleti.

U vreme posta, pasulj je naizostavan obrok, a recept koji preporučujemo mogu da spreme i početnici u kuhinji.

Sastojci:

  • 1/2 kg pasulja
  • 3 veće glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 200 ml pasiranog paradajza
  • 1 kašika brašna
  • so, biber
  • 1 kašika začinske paprike
  • voda
  • peršun
  • povrće po izboru

Priprema:

Pasulj stavite u veću šerpu, nalijte vodom da ogrezne i stavite na vatru da provri. Potom procedite vodu i nalijte opet.

Crni luk sitno iseckajte, pa ga dodajte u šerpu zajedno sa peršunom, začinima i iseckanim povrćem po izboru.

Ponovo stavite pasulj da se kuva.

Kada je pasulj prilično raskuvan, pomešajte pasirani paradajz i brašno, pa sipajte u lonac i sve vreme mešajte, a onda dodajte i sitno seckan beli luk.

Pasulj ostavite da se kuva još još desetak minuta. Kada je gotov, pasulj ostavite da se prohladi, a onda ga poslužite uz omiljenu salatu.

Prijatno!

Video: Gde to naš Čola uživa u škembićima i pasulju? U trećoj najstarijoj kafani u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti