Jela koja su kombinacija mesa i povrća uglavnom su svima omiljena, a kada tome još dodate ukusne umake, dobijate pravu rapsodiju ukusa.
Upravo takve su i kineske prolećne rolnice koje su omiljene širom sveta i jedu se u gotovo svim domaćinstvima.
Ovaj recept je idealan u situacijama kada ste u žurbi jer se sprema očas posla, a ukus oduševljava.
Sastojci:
- 10 kora za pite
- 250 g mlevenog mesa
- 1 šargarepa
- 1 srednja glavica crnog luka
- 100 g kukuruza šećerca
- 200 g kupusa
- so, biber
- soja sos
- 1 jaje
- ulje za prženje rolnica
Priprema:
U tiganj sipajte ulje, zagrejte ga, pa ispržite sitno seckani luk. Dodajte meso, soja sos i začine dok sve ne bude dobro prženo.
Kada je mesto gotovo, dodajte rendanu šargarepu, rendani kupus i kukuruz, pa sve propržite još pet minuta.
Kore isecite na trake dužine 25-30 cm i širine 8-9 cm. Ivice kora premažite razmućenim jajetom, punite filom, pa presavijte, a potom savijte u rolnice.
Rolnice pržite u zagrejanom ulju, sa svake strane po 2 minuta, a zatim ih stavljate na pipirni ubrus kako bi upio višak masnoće.
Rolnice služite tople uz omiljeni umak.
Prijatno!
Video: Vaskršnji zeka od cimeta: Jednostavan trik da unesete novinu u dobro poznat recept
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.