Recept za prolećne rolnice sa mesom i povrćem: Ukusni obrok koji mami

   ≫ 
  • 0
Prolećne rolnice Foto: Shutterstock

Jela koja su kombinacija mesa i povrća uglavnom su svima omiljena, a kada tome još dodate ukusne umake, dobijate pravu rapsodiju ukusa.

Upravo takve su i kineske prolećne rolnice koje su omiljene širom sveta i jedu se u gotovo svim domaćinstvima.

Ovaj recept je idealan u situacijama kada ste u žurbi jer se sprema očas posla, a ukus oduševljava.

Sastojci:

  • 10 kora za pite
  • 250 g mlevenog mesa
  • 1 šargarepa
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 100 g kukuruza šećerca
  • 200 g kupusa
  • so, biber
  • soja sos
  • 1 jaje
  • ulje za prženje rolnica

Priprema:

U tiganj sipajte ulje, zagrejte ga, pa ispržite sitno seckani luk. Dodajte meso, soja sos i začine dok sve ne bude dobro prženo.

Kada je mesto gotovo, dodajte rendanu šargarepu, rendani kupus i kukuruz, pa sve propržite još pet minuta.

Kore isecite na trake dužine 25-30 cm i širine 8-9 cm. Ivice kora premažite razmućenim jajetom, punite filom, pa presavijte, a potom savijte u rolnice.

Rolnice pržite u zagrejanom ulju, sa svake strane po 2 minuta, a zatim ih stavljate na pipirni ubrus kako bi upio višak masnoće.

Rolnice služite tople uz omiljeni umak.

Prijatno!

Video: Vaskršnji zeka od cimeta: Jednostavan trik da unesete novinu u dobro poznat recept

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti