Posle praznične trpeze, valja stomake odmoriti nešto laganijom hranom i bezmesnim obrocima. Iako su salate idealno rešenje, pojedine ne drže dugo sitost, pa im je potrebno dodati nešto testenine.
Jedna od takvih je i ova salata sa povrćem, koja se priprema brzo i lako, a odličan je izbor za ručak ili večeru.
Osim toga, može se jesti i topla i hladna, pa je možete poneti kao obrok na posao ili u školu.
Sastojci:
- 250 g testenine po izboru
- 150 g spanaća
- 2 veća paradajza
- 2 čena belog luka
- 150 g tvrdog, belog sira po izboru
- so
- biber
- 50 ml maslinovog ulja
Priprema:
Paradajz isecite na tanke kriške, pa ga izgrilujte na suvom tiganju.
Na maslinovom ulju propržite kratko izgnječeni beli luk, dodajte spanać i sve izdinstajte.
Testeninu skuvajte po uobičajenom postupku i spojite sa povrćem, a odozgo izmrvite sir po izboru.
Prijatno!
Video: Specijalitet za oči u dušu: Taljatele od jestivog cveća
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.