Recept za krilca sa roštilja: Tako ukusna i sočna, lepe se za prste

 
 
 ≫ 
  • 0

Prvi maj nam se polako približava, što znači da će izletišta biti prepuna ljudi koji jedva čekaju da uz dobru hranu provedu taj dan.

Ono bez čega je ovaj praznik nezamisliv svakako je roštilj, te vam u skladu s tim donosimo recept za najukusnija krilca.

Kada krilca koja su prenoćila u marinadi stavite na roštilj, dobićete sočno meso koje se odvaja od kosti, a ukus će vas oduševiti. 

Sastojci:

  • 2 kg pilećih krilaca
  • 3 kašike senfa
  • 1 limun
  • 2 kašičice belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 50 ml ulja
  • 2 glavice crnog luka
  • zelena i crvena ljuta papričica
  • mirođija, ruzmarin ili neki drugi začin po ukusu 

Priprema:

U maloj činiji pomešajte sok od limuna, senf i stavite sve začine. U veću činiju stavite krilca, pa ih prelijte pripremljenom marinadom i sve dobro promešajte.

Dobro bi bilo da se dan pre pečenja stave u marinadu, da prenoće, ali ako niste u prilici, ostavite ih sat vremena pre roštiljanja.

Izvadite piletinu iz marinade i stavite je na zagrejan roštilj. Pecite sedam-osam minuta s jedne strane, pa ih okrenite i pecite još toliko.

U šerpu stavite sitno seckan crni luk, pa tu odlažite gotova krilca.

Krilca dekorišite mirođijom ili ruzmarinom. Služite ih topla uz omiljenu salatu i krompir, a ukus će biti potpun kada dodate sitno seckane ljute papričice.

Prijatno!

Video: Od sada ih možete spremati u svojoj kuhinji: Recept za najpoznatija pohovana pileća krilca na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti