Recept za poljski topli sendvič: Zapiekanka je brzo i ukusno jelo koje ćete obožavati

Topli sendviči su većini omiljeni doručak, jer se brzo spremaju, ukusni su, a i mališani ih obožavaju.
Verujemo da ste do sada isprobali pregršt sendviča, ali da li ste probali zapiekanku? Poljski otvoreni sendviči su popularna ulična hrana ove zemlje, a najpoznatija je onaj pod imenom zapiekanka.
Ovi topli sendviči prave su vrlo jednostavno i brzo, u njim možete staviti sve što poželite, a mi vam donosimo recept po kom ga prave Poljaci.
Sastojci:
- 1 baget
- 50 g sitno seckane slanine
- 100 g kačkavalja
- 300 g šampinjona
- 2 čena belog
- malo ulja za prženje
- 3-4 komada čeri paradajza
- so, biber
- sveži vlašac
Priprema:
Baget isecite po dužini, pa kašikom izvadite sredinu hleba. Šampinjone i beli luk iseckajte sitno. Na zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa stavite pečurke i luk da se dinstaju pet minuta.
Pečurke začinite solju i biberom. Kada su pečurke i luk gotovi, izvadite ih iz tiganja, pa stavite sitno seckanu slaninu da se prži.
Bagete napunite prženim lukom i pečurkama, pa ih pospite rendanim kačkavaljem. Na jedan deo bageta stavite prženu slaninicu, a na drugi iseckan čeri paradajz.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 8 minuta.
Izvadite ih rerne i pospite svežim vlašcem, pa ih služite tople.
Prijatno!
Video: Recept za tost sendvič koji možete nositi i u džepu: Hlebče za džepče
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Endokrinolog sa VMA o hormonima, štitnoj žlezdi, dijabetesu i ishrani
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
baba smilja iz darosave
to se kod mene zove topli sendvic
Podelite komentar
SD
A kada su isticali parole Kosovo je Srbija onda si voleo Poljake
Podelite komentar
Trig
Sve sto ima veze sa Poljskom,ne,hvala.
Podelite komentar