Recept za poljski topli sendvič: Zapiekanka je brzo i ukusno jelo koje ćete obožavati
Topli sendviči su većini omiljeni doručak, jer se brzo spremaju, ukusni su, a i mališani ih obožavaju.
Verujemo da ste do sada isprobali pregršt sendviča, ali da li ste probali zapiekanku? Poljski otvoreni sendviči su popularna ulična hrana ove zemlje, a najpoznatija je onaj pod imenom zapiekanka.
Ovi topli sendviči prave su vrlo jednostavno i brzo, u njim možete staviti sve što poželite, a mi vam donosimo recept po kom ga prave Poljaci.
Sastojci:
- 1 baget
- 50 g sitno seckane slanine
- 100 g kačkavalja
- 300 g šampinjona
- 2 čena belog
- malo ulja za prženje
- 3-4 komada čeri paradajza
- so, biber
- sveži vlašac
Priprema:
Baget isecite po dužini, pa kašikom izvadite sredinu hleba. Šampinjone i beli luk iseckajte sitno. Na zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa stavite pečurke i luk da se dinstaju pet minuta.
Pečurke začinite solju i biberom. Kada su pečurke i luk gotovi, izvadite ih iz tiganja, pa stavite sitno seckanu slaninu da se prži.
Bagete napunite prženim lukom i pečurkama, pa ih pospite rendanim kačkavaljem. Na jedan deo bageta stavite prženu slaninicu, a na drugi iseckan čeri paradajz.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 8 minuta.
Izvadite ih rerne i pospite svežim vlašcem, pa ih služite tople.
Prijatno!
Video: Recept za tost sendvič koji možete nositi i u džepu: Hlebče za džepče
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
baba smilja iz darosave
to se kod mene zove topli sendvic
Podelite komentar
SD
A kada su isticali parole Kosovo je Srbija onda si voleo Poljake
Podelite komentar
Trig
Sve sto ima veze sa Poljskom,ne,hvala.
Podelite komentar