Carski mafini - obrok koji ulepšava dan

   ≫ 
  • 0

Mafini su zbog svoje skladne teksture omiljeni obrok ili užina svim generacijama. Pored slatkih, i slani mafini su vrlo praktični i ukusni.

Mogu se spremiti kao predjelo koje će ulepšati svaku trpezu, pa i prazničnu, a i uveče ispečeni mogu biti pravi izbor za doručak ili užinu.

Predstavljamo vam recept za carske mafine, koji nude prvoklasno uživanje, kako im i sam naziv kaže.

Sastojci:

4 jajeta

2 čaše brašna

1 čaša kukuruznog brašna

100 ml ulja

250 ml jogurta

1 prašak za pecivo

100 g šunke

100 g parizera

100 g pršute (po želji piletine)

4 kisela krastavčića

dve crvene sveže ili kisele paprike

2 kašičice soli

peršun

Priprema:

Penasto umutite jaja, posolite ih, pa lagano dodajte jogurt i ulje.

Sitno iseckatjte šunku, pršutu, parizer, krastavčiće i papriku.

Obično i kukuruzno brašno pomešajte sa praškom za pecivo.

Dodajte u umućena jaja iseckan peršun, pa lagano sve sjedinite varjačom.

Umešajte sve iseckane sastojke.

Modle za mafine nauljite ili u njih stavite papirne korpice i izlijte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, dok ne porumene. Čačkalicom probodite jedan mafin da proverite da li je pecivo pečeno. Čačkalica u tom slučaju treba da ostane suva.

Prijatno!

Video: Sniker mafin - praznična a zdrava poslastica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti