Mafini su zbog svoje skladne teksture omiljeni obrok ili užina svim generacijama. Pored slatkih, i slani mafini su vrlo praktični i ukusni.
Mogu se spremiti kao predjelo koje će ulepšati svaku trpezu, pa i prazničnu, a i uveče ispečeni mogu biti pravi izbor za doručak ili užinu.
Predstavljamo vam recept za carske mafine, koji nude prvoklasno uživanje, kako im i sam naziv kaže.
Sastojci:
4 jajeta
2 čaše brašna
1 čaša kukuruznog brašna
100 ml ulja
250 ml jogurta
1 prašak za pecivo
100 g šunke
100 g parizera
100 g pršute (po želji piletine)
4 kisela krastavčića
dve crvene sveže ili kisele paprike
2 kašičice soli
peršun
Priprema:
Penasto umutite jaja, posolite ih, pa lagano dodajte jogurt i ulje.
Sitno iseckatjte šunku, pršutu, parizer, krastavčiće i papriku.
Obično i kukuruzno brašno pomešajte sa praškom za pecivo.
Dodajte u umućena jaja iseckan peršun, pa lagano sve sjedinite varjačom.
Umešajte sve iseckane sastojke.
Modle za mafine nauljite ili u njih stavite papirne korpice i izlijte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, dok ne porumene. Čačkalicom probodite jedan mafin da proverite da li je pecivo pečeno. Čačkalica u tom slučaju treba da ostane suva.
Prijatno!
Video: Sniker mafin - praznična a zdrava poslastica
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.