Pužići sa mladim lukom i sirom: Recept za pecivo koje i diše i miriše

   ≫ 
  • 0

Sezona mladog luka uveliko je u toku, a o njegovim benefitima po zdravlje naširoko se govori. Ukus mu je nezamenljiv i u kuvanim jelima, salatama, kajganama i omletima.

Ali, ono u čemu se posebno "snalazi" jesu testa, pogotovo ako se doda nešto sira. Ovi pužići su upravo sa takvim nadevom i njihov ukus će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1/2 kašike šećera
  • 1 ravna kašika soli
  • 50 ml ulja
  • 450 ml tople vode ili mleka
  • 125 g maslaca
  • 1 struk mladog luka
  • 200 g sira po izboru

Priprema: 

Mleko ili vodu zagrejte, dodajte kvasac i šećer i pustite da kvasac zapeni. U veću posudu sipajte aktivirani kvasac, dodajte ulje, so i postepeno sipajte brašno, pa umesite mekano i glatko testo.

Ostavite testo da nadođe.

Mladi luk operite i iseckajte na kolutiće sa percima. Sir izgnječite, dodajte omekšali maslac i so, pa sjedinite sa mladim lukom.

Nadošlo testo premesite i razvijte u tanku koru. Premažite koru od testa pripremljenim filom od mladog luka, urolajte i secite parčiće debljine dva centimetra.

Poređajte pužiće u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180 stepeni ili dok ne porumene.

Poslužite tople ili hladne - u oba slučaja su izuzetno ukusni.

Prijatno!

Video: Burek je i sa sirom: Šta buregdžije iz Sarajeva misle o srpskim varijacijama bureka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti