Pite su uvek dobar izbor za doručak, večeru ili posluženje za iznenadne goste. Mogu se praviti sa gotovo svim nadevima, slatke ili slane.
Većini je omiljena ona sa sirom, potpuno jednostavna, bez ikakvih drugih dodataka. Ovako pripremljena pita ukusom podeća na burek, ali je mnogo manje masna.
Priprema se brzo i veoma lako, te je mogu pripremiti i oni manje vešti u kuhinji.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 400 g sira
- 350 ml kisele vode
- 1 kašičica soli (više ili manje, zavisi od slanoće sira)
- 100 ml ulja
Priprema:
Od kora odmah izdvojite četiri, koje ćete staviti na dno i vrh pite.
Kiselu vodu, so i ulje izmešajte.
U podmazani pleh stavite jednu koru, poprskajte mešavinom ulja i vode, pa stavite drugu koru, pospite malo sira i nastavite tako redom. Svaku koru premazujte tečnom mešavinom, posle dve pospite sir i ređanje završite sa dve kore.
Pecite pitu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Secite na parčad željene veličine i poslužite.
Prijatno!
Video: Ovu pitu krompirušu može da napravi i početnica
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.