Recept za vulkan pecivo sa kulenom i kačkavaljem: Punjene zemičke koje osvajaju ukusom

   ≫ 
  • 1

Vulkan pecivo jedno je od onih koje na prvi pogled ne deluje privlačno, ali koje krije pravo iznenađenje za nepca.

Bavarska zemička, punjena kačkavaljem i kulenom namamiće vas mirisom, a u potpunosti osvojiti ukusom.

U njegovoj pripremi je potrebno ispratiti više koraka, ali sav trud će se isplatiti.

Sastojci:

  • 700 g brašna
  • 1 kašika soli
  • 1/2 kašike šećera
  • 3 kašike ulja
  • 350 ml mlake vode
  • 1 kesica suvog kvasca

za nadev:

  • 200 g kulena
  • 200 g kačkavalja
  • 100 gr slaninice
  • 1/2 čaše pavlake

i još:

  • 1 l vode
  • 4 kašike sode bikarbone

Priprema: 

Stavite kvasac i šećer u toplu vodu i sačekajte da se aktivira. Kada je kvasac zapenio, dodajte ulje, so i brašno, pa umesite glatko testo.

Ostavite ga na toplom da narasta.

Slaninicu i kulen iseckajte sitno, kačkavalj narendajte, pa sve sjedinite sa pavlakom i nadev ostavite sa strane.

Nadošlo testo podelite na loptice jednake veličine, pritisnite dlanom, punite nadevom i dobro zatvorite svaku lopticu kako fil ne bi iscurio.

Litar vode zagrejte i kada proključa dodajte sodu bikarbonu. Dok voda lagano vri, spuštajte svaku zemičku i ostavite da se kuva nekoliko sekundi.

Vadite zemičke na pleh obložen papirom za pečenje, pa ih oštrim nožem zarežite u obliku slova X.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.

Služite tople ili hladne.

Prijatno!

Video: Recept za najukusniji doručak: Pogačice sa mesom zbog kojih ćete zaboraviti na pekaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Help

    7. maj 2022. | 16:05

    Molim vas, ko je ovo probao neka mi napiše kako je. Volim ove stvari, puno mesim ali nikad nisam ovako kuvala testo pa u rernu. Ne bi da nešto zabrljam...

    Podelite komentar