Na pomen naziva ovog kolača mnogi pocrvene, ali uvek traže još jedno parče: Sočan je i pun čokolade
Kolači sa čokoladom, posebno oni koji se brzo prave od sastojaka koje većina ima u kući, omiljeni su svim domaćicama. Još ako su izdašni i sočni, obožavaće ih i deca.
Jedan od takvih kolača je i "mokri kolač", popularno nazvan "crnac bez jaja". Lako se pravi, sastojci nisu skupi, a mi vam donosimo recept na čaše kako bismo vam olakšali postupak pravljenja.
Sastojci za kolač:
- 3 čaše jogurta
- 3 čaše brašna
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- kesica sode bikarbone
- 3 kašike kakao-praha
Sastojci za preliv:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 70 g margarina
- pola čaše mleka
- 3 kašike šećera
Priprema:
Pomešajte kakao, brašno, šećer i sodu bikarbonu, pa im dodajte jogurt i ulje. Sve dobro izmešajte da se sastojci sjedine.
Pleh namažite uljem, pospite brašnom, pa ulijte smesu i pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok se ivice kolača ne odvoje od pleha.
Kolač ostavite u plehu.
U šerpici rastopite margarin, dodajte mleko, šećer i čokoladu, pa mešajte dok se sastojci ne sjedine. Vrućom glazurom prelijte kolač i ostavite par sati da upije. Secite na kocke i služite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
tea
kad imam visnje ubacim i njih i bude jos lepsi.
Podelite komentar
XNXX
Niti imam jogurta, niti ulja, a kamoli sodu bikrbonu...
Podelite komentar