Recept za nepečeni kolač sa jagodama: Brza, kremasta poslastica koja se pravi za 15 minuta
Sezona jagoda je počela, pa je vreme i za poslastice sa ovim voćem kome je teško odoleti. Ukoliko vam se jede kremast i sočan kolač koji ćete napraviti "dok trepnete", donosimo vam recept za jedan nepečeni desert sa jagodama.
Da ga napravite, trebaće vam samo 15 minuta, a onda da imate još samo malo strpljenja dok se stegne u frižideru. Ali kada ga probate, shvatićete da je bilo vredno čekanja.
Sastojci:
- 400 g mlevenog keksa
- 400 g jagoda
- 125 g maslaca
- 1 čaša soka od pomorandže
- 200 g šlaga
- 2 čaše kisele pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 3 dl kisele vode
- 2 kesice želatina
Priprema:
Uzmite okrugli kalup za torte sa stranicama. Keks umutite sa maslacem i dodajte sok od pomorandže. Kada masa postane glatka, na dnu kalupa formirajte koru, lepo je zagladite po vrhu i stavite u frižider dok napravite ostatak kolača.
U dublju posudu dodajte šlag, pa ga umutite mikserom sa kisleom vodom da bude čvršći. U drugoj posudi umutite pavlaku sa šećerom u prahu. U šlag dodajte pavlaku, pa sve zajednos sjedinite.
Operite jagode dobro i odvojte 10 komada za ukrašavanje.
Ostatak jagoda izblendirajte, ocedite višak soka, pa dodajte pavlaci i šlagu. Sve zajedno umutite mikserom da se ujednači.
Želatin pripremite kao što piše na uputstvu na kesici. Rastvorite ga u malo vode, sačekajte da nabubri, a onda ga zagrejte na tihoj vatri da se otopi. Polako ga uz mućenje šlaga i jagoda dodajte ovom filu. Izvadite koru iz frižidera i preko stavite fil od šlaga, pavlake i jagoda. Kolač po vrhu ukrasite komadima jagoda. Stavite ga u frižider i ostavite da se stegne.
Posle dva sata spreman je za serviranje. Uživajte u ovom kremastom zadovoljstvu.
Prijatno!
Video: Klasičan recept odlazi u prošlost: Kajgana kakvu do sada niste probali
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.