Recept za brzi hleb sa belim lukom: Toplo predjelo od kog ide voda na usta

   ≫ 
  • 1

Hleb je jedna od osnovnih namirnica, neutralnog ukusa i na našim prostorima se podrazumeva uz svaki obrok. Može se pripremati na različite načine, sa različitim dodacima, slatkim ili slanim, a u novijim verzijama može biti i čitav obrok.

Kako je sezona roštiljanja i boravka u prirodi tek počela, dobro će vam doći da uz meso ili kao predjelo imate keca u rukavu: hleb sa belim lukom.

Ovako pripremljen, odlično se slaže i uz hladna i topla predjela, a uz čašu jogurta može biti kompletan doručak ili večera.

Priprema se veoma jednostavno, a pod nepcima ćete osetiti rapsodiju ukusa.

Sastojci:

  • 1 baget
  • 1 glavica belog luka
  • 70 g putera
  • pola veze peršuna
  • so
  • 100 g tvrđeg kačkavalja po izboru

Priprema: 

Baget isecite ukoso na parčiće centimetar debljine. Omekšali puter sjedinite sa rendanim kačkavaljem, solju i izgnječenim belim lukom.

Na svako parče hleba namažite smesu od putera i začina u debljem sloju, vodeći računa da imate za svako parče dovoljno.

Ređajte hleb na pleh obložen pek papirom, tako da namazana strana bude gore.

Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite hlebiće petnaestak minuta.

Možete ga poslužiti odmah, a može se jesti i hladan.

Prijatno!

Video: Kako da procenimo koji je hleb kvalitetan i kako nas marketinški obmanjuju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • golum

    14. maj 2022. | 09:33

    Ili ti garlic bread

    Podelite komentar