Hleb je jedna od osnovnih namirnica, neutralnog ukusa i na našim prostorima se podrazumeva uz svaki obrok. Može se pripremati na različite načine, sa različitim dodacima, slatkim ili slanim, a u novijim verzijama može biti i čitav obrok.
Kako je sezona roštiljanja i boravka u prirodi tek počela, dobro će vam doći da uz meso ili kao predjelo imate keca u rukavu: hleb sa belim lukom.
Ovako pripremljen, odlično se slaže i uz hladna i topla predjela, a uz čašu jogurta može biti kompletan doručak ili večera.
Priprema se veoma jednostavno, a pod nepcima ćete osetiti rapsodiju ukusa.
Sastojci:
- 1 baget
- 1 glavica belog luka
- 70 g putera
- pola veze peršuna
- so
- 100 g tvrđeg kačkavalja po izboru
Priprema:
Baget isecite ukoso na parčiće centimetar debljine. Omekšali puter sjedinite sa rendanim kačkavaljem, solju i izgnječenim belim lukom.
Na svako parče hleba namažite smesu od putera i začina u debljem sloju, vodeći računa da imate za svako parče dovoljno.
Ređajte hleb na pleh obložen pek papirom, tako da namazana strana bude gore.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite hlebiće petnaestak minuta.
Možete ga poslužiti odmah, a može se jesti i hladan.
Prijatno!
Video: Kako da procenimo koji je hleb kvalitetan i kako nas marketinški obmanjuju
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
golum
Ili ti garlic bread
Podelite komentar