
Recept za brzi hleb sa belim lukom: Toplo predjelo od kog ide voda na usta
Hleb je jedna od osnovnih namirnica, neutralnog ukusa i na našim prostorima se podrazumeva uz svaki obrok. Može se pripremati na različite načine, sa različitim dodacima, slatkim ili slanim, a u novijim verzijama može biti i čitav obrok.
Kako je sezona roštiljanja i boravka u prirodi tek počela, dobro će vam doći da uz meso ili kao predjelo imate keca u rukavu: hleb sa belim lukom.
Ovako pripremljen, odlično se slaže i uz hladna i topla predjela, a uz čašu jogurta može biti kompletan doručak ili večera.
Priprema se veoma jednostavno, a pod nepcima ćete osetiti rapsodiju ukusa.
Sastojci:
- 1 baget
- 1 glavica belog luka
- 70 g putera
- pola veze peršuna
- so
- 100 g tvrđeg kačkavalja po izboru
Priprema:
Baget isecite ukoso na parčiće centimetar debljine. Omekšali puter sjedinite sa rendanim kačkavaljem, solju i izgnječenim belim lukom.
Na svako parče hleba namažite smesu od putera i začina u debljem sloju, vodeći računa da imate za svako parče dovoljno.
Ređajte hleb na pleh obložen pek papirom, tako da namazana strana bude gore.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite hlebiće petnaestak minuta.
Možete ga poslužiti odmah, a može se jesti i hladan.
Prijatno!
Video: Kako da procenimo koji je hleb kvalitetan i kako nas marketinški obmanjuju
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
golum
Ili ti garlic bread
Podelite komentar