Recept za Cezar salatu: Ukusan obrok koji će vas dugo držati sitim

 
  • 0
Cezar salata Foto:Shutterstock

Kada vam treba brz, ukusan i jednostavan obrok ili želite da uživate u sunčanom danu, a ne da provodite puno vremena u kuhinji, onda pripremite ukusnu Cezar salatu.

Jedna od najpopularnijih obrok-salata na svetu prvi put je napravljena pre skoro 100 godina, kada je italijanski emigrant Cezar Kardini u svom restoranu u Tihuani 1924. godine morao da improvizuje nakon što su potrošene zalihe hrane u kuhinji tokom jedne proslave.

Cezar salata je pravi izbor za zdrav i ukusan obrok koji se brzo pravi, a još brže jede.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 2 pakovanja ajseberg salate
  • 5 kriški tost-hleba
  • parmezan za posipanje
  • čeri paradajz
  • so
  • začini po ukusu
  • masline
  • ulje 

sastojci za preliv:

  • sok od jednog limuna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 2 kašike pavlake
  • 2 kašike majoneza

Priprema:

Piletinu usolite i isecite na tanke listiće, pa ih ispržite u tiganju u kom ste prethodno zagrejali malo ulja.

U posudi pomešajte sve sastojke za preliv, pa mešajte sve dok ne dobijete gustu masu.

Tost-hleb iseckajte na kocke, pa ih prelijte s malo ulja i dodajte začine po ukusu. Hleb stavite u pleh koji ste prethodno oboložili pek-papirom i pecite ih na 180 stepeni 10 minuta.

Salatu iseckajte, stavite u veću činiju, dodajte preliv, piletinu, čeri paradajz i hlebiće iz rerne. Sve promašajte, pa dodajte masline i salatu pospite parmezanom.

Uživajte u svakom zalogaju.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti