Recept za Cezar salatu: Ukusan obrok koji će vas dugo držati sitim

 
 
  • 0
Cezar salata Foto:Shutterstock

Kada vam treba brz, ukusan i jednostavan obrok ili želite da uživate u sunčanom danu, a ne da provodite puno vremena u kuhinji, onda pripremite ukusnu Cezar salatu.

Jedna od najpopularnijih obrok-salata na svetu prvi put je napravljena pre skoro 100 godina, kada je italijanski emigrant Cezar Kardini u svom restoranu u Tihuani 1924. godine morao da improvizuje nakon što su potrošene zalihe hrane u kuhinji tokom jedne proslave.

Cezar salata je pravi izbor za zdrav i ukusan obrok koji se brzo pravi, a još brže jede.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 2 pakovanja ajseberg salate
  • 5 kriški tost-hleba
  • parmezan za posipanje
  • čeri paradajz
  • so
  • začini po ukusu
  • masline
  • ulje 

sastojci za preliv:

  • sok od jednog limuna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 2 kašike pavlake
  • 2 kašike majoneza

Priprema:

Piletinu usolite i isecite na tanke listiće, pa ih ispržite u tiganju u kom ste prethodno zagrejali malo ulja.

U posudi pomešajte sve sastojke za preliv, pa mešajte sve dok ne dobijete gustu masu.

Tost-hleb iseckajte na kocke, pa ih prelijte s malo ulja i dodajte začine po ukusu. Hleb stavite u pleh koji ste prethodno oboložili pek-papirom i pecite ih na 180 stepeni 10 minuta.

Salatu iseckajte, stavite u veću činiju, dodajte preliv, piletinu, čeri paradajz i hlebiće iz rerne. Sve promašajte, pa dodajte masline i salatu pospite parmezanom.

Uživajte u svakom zalogaju.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti