Recept za Cezar salatu: Ukusan obrok koji će vas dugo držati sitim
Kada vam treba brz, ukusan i jednostavan obrok ili želite da uživate u sunčanom danu, a ne da provodite puno vremena u kuhinji, onda pripremite ukusnu Cezar salatu.
Jedna od najpopularnijih obrok-salata na svetu prvi put je napravljena pre skoro 100 godina, kada je italijanski emigrant Cezar Kardini u svom restoranu u Tihuani 1924. godine morao da improvizuje nakon što su potrošene zalihe hrane u kuhinji tokom jedne proslave.
Cezar salata je pravi izbor za zdrav i ukusan obrok koji se brzo pravi, a još brže jede.
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 2 pakovanja ajseberg salate
- 5 kriški tost-hleba
- parmezan za posipanje
- čeri paradajz
- so
- začini po ukusu
- masline
- ulje
sastojci za preliv:
- sok od jednog limuna
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 2 kašike pavlake
- 2 kašike majoneza
Priprema:
Piletinu usolite i isecite na tanke listiće, pa ih ispržite u tiganju u kom ste prethodno zagrejali malo ulja.
U posudi pomešajte sve sastojke za preliv, pa mešajte sve dok ne dobijete gustu masu.
Tost-hleb iseckajte na kocke, pa ih prelijte s malo ulja i dodajte začine po ukusu. Hleb stavite u pleh koji ste prethodno oboložili pek-papirom i pecite ih na 180 stepeni 10 minuta.
Salatu iseckajte, stavite u veću činiju, dodajte preliv, piletinu, čeri paradajz i hlebiće iz rerne. Sve promašajte, pa dodajte masline i salatu pospite parmezanom.
Uživajte u svakom zalogaju.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.