Za doručak većina ljudi voli da pojede zasitno jelo, ali da se priprema brzo i da bude jednostavno. Zato su tortilje sve češće na meniju mnogih. Mogu se jesti sa različitim nadevima, slatke ili slane, a ukus im je uvek neodoljiv.
Poseban ukus dobijaju ukoliko se kratko zapeku na tiganju, a ovako pripremljene mogu biti i doručak, večera ili posluženje za više ljudi.
Sastojci:
- 2 tortilje
- 3 jaja
- 50 g kobasice po izboru (čajna, izletnička, budimska)
- 1/2 crvene paprike
- 1 kašika kukuruza šećerca
- so
- biber
- komadić putera
Priprema:
Iseckajte sitno kobasicu i papriku, sjedinite sa jajima i sve blago izmešajte. Dodajte so, biber i kukuruz šećerac.
Na tiganj stavite malo putera, pa zagrejte i stavite jednu tortilju, preko nje izlijte smesu sa jajima i stavite drugu tortilju.
Sve pecite na tihoj vatri, pa okrenite na drugu stranu i ispecite do kraja.
Presecite na četiri dela i poslužite.
Prijatno!
Video: Evo kako da napravite popularni tortilja čips: Obavezna grickalica uz gledanje filmova
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.