Recept za mladi krompir iz rerne: Kombinacija ukusa koja će obradovati vaša nepca

 
  • 0

Sezona mladog krompira je, na sreću mnogih, počela, a domaćice i njihovi ukućani raduju se receptima i obrocima koji će krasiti trpezu.

Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - mladi krompiri su u svakoj verziji preukusni.

Za vas smo pripremili recept za hrskave, a u isto vreme mekane krompiriće kojima niko neće moći da odoli.

Sastojci:

  • 1,5 kg mladog krompira
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašičica soli (po ukusu)
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • voda
  • majonez ili pavlaka kao umak
  • ulje

Priprema:

Krompir dobro operite, prepolovite, pa ga kuvajte u vreloj vodi najviše pet minuta. Za to vreme, uključite rernu na 180 stepeni i u nju stavite nauljen pleh.

Kada ga je krompir gotov, ocedite ga od vode, pa preko njega stavite sve začine i crni luk, koji ste prethodno iseckali na listiće.

Pleh pažljvo izvadite, pa izručite krompir i odmah ga vratite u rernu. Pecite ga na 180 stepeni 20 minuta.

Krompir služite uz pavlaku ili majnonez i omiljenu sezonsku salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti