Recept za mladi krompir iz rerne: Kombinacija ukusa koja će obradovati vaša nepca

 
  • 0

Sezona mladog krompira je, na sreću mnogih, počela, a domaćice i njihovi ukućani raduju se receptima i obrocima koji će krasiti trpezu.

Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - mladi krompiri su u svakoj verziji preukusni.

Za vas smo pripremili recept za hrskave, a u isto vreme mekane krompiriće kojima niko neće moći da odoli.

Sastojci:

  • 1,5 kg mladog krompira
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašičica soli (po ukusu)
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • voda
  • majonez ili pavlaka kao umak
  • ulje

Priprema:

Krompir dobro operite, prepolovite, pa ga kuvajte u vreloj vodi najviše pet minuta. Za to vreme, uključite rernu na 180 stepeni i u nju stavite nauljen pleh.

Kada ga je krompir gotov, ocedite ga od vode, pa preko njega stavite sve začine i crni luk, koji ste prethodno iseckali na listiće.

Pleh pažljvo izvadite, pa izručite krompir i odmah ga vratite u rernu. Pecite ga na 180 stepeni 20 minuta.

Krompir služite uz pavlaku ili majnonez i omiljenu sezonsku salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti