Sezona mladog krompira je, na sreću mnogih, počela, a domaćice i njihovi ukućani raduju se receptima i obrocima koji će krasiti trpezu.
Prženi, kuvani, pečeni, kao prilog ili deo salate - mladi krompiri su u svakoj verziji preukusni.
Za vas smo pripremili recept za hrskave, a u isto vreme mekane krompiriće kojima niko neće moći da odoli.
Sastojci:
- 1,5 kg mladog krompira
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašičica soli (po ukusu)
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašičica belog luka u prahu
- voda
- majonez ili pavlaka kao umak
- ulje
Priprema:
Krompir dobro operite, prepolovite, pa ga kuvajte u vreloj vodi najviše pet minuta. Za to vreme, uključite rernu na 180 stepeni i u nju stavite nauljen pleh.
Kada ga je krompir gotov, ocedite ga od vode, pa preko njega stavite sve začine i crni luk, koji ste prethodno iseckali na listiće.
Pleh pažljvo izvadite, pa izručite krompir i odmah ga vratite u rernu. Pecite ga na 180 stepeni 20 minuta.
Krompir služite uz pavlaku ili majnonez i omiljenu sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.