Recept za musaku od rendanih tikvica: Sprema se jednostavno, a ukusom će vas oduševiti

 
  • 0

Proleće donosi mogućnost za jela od povrća koja nam nedostaju tokom zime, a jedno od njih je i musaka sa tikvicama. Ovaj recept je malo drugačiji, jer se jelo pravi od rendanih tikvica.

Sprema se brzo i jednostavno, a kada ga jednom probate, poželećete da ga pravite često.

Deca uglavnom ne vole tikvice, ali u ovoj verziji rado ih probaju.

Sastojci:

  • 4 tikvice srednje veličine
  • 2 glavice crnog luka
  • 500 g krupno mlevene svinjske plećke
  • 1 čaša kisele pavlake (180 ml)
  • 1 jaje
  • 100 g kačkavalja
  • so
  • biber
  • crvena mlevena paprika 

Priprema: 

Oljuštite i izrendajte na krupnije tikvice, malo ih posolite i ostavite da puste vodu.

Na malo ulja propržite dve glavice crnog luka sečenog na rebarca, dodajte so i biber. Kad dobije braonkastu boju, dodajte krupno mleveno meso i pržite sve zajedno pet minuta. Na kraju dodajte malo crvene mlevene paprike.

Rendane tikvice ocedite da uklonite višak vode, pa ih ređajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Na njih stavite meso, pa onda preko opet red tikvica. Posolite, pospite malo ulja po vrhu  i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Musaku pecite pola sata. Umutite pavlaku sa jajetom i malo soli, pa  prelijte musaku. Po vrhu narendajte kačkavalj i vratite musaku u rernu, pa  pecite još 15 minuta, dok ne porumeni.

Poslužite toplo uz sezonsku saltu po izboru.

Prijatno! 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti