
Recept za osvežavajuću salatu od šargarepe: Jedan sastojak je čini jedinstvenom
Kako su dani sve topliji, tako naši obroci postaju sve laganiji i manje obilni. Baš zbog toga treba razmišljati i o njihovoj nutritivnoj vrednosti, pa se mnogi odlučuju za salate, obrok-salate ili jela koja bi u toku zime konzumirali kao prilog.
Jedna od osvežavajućih, a prilično zasitnih salata je i ova, napravljena od šargarepe bez termičke obrade, kako bi vam pružila što više kvalitetnih sastojaka.
Pečeni susam daće joj poseban i malo drugačiji ukus.
Sastojci:
- 1 kg šargarepe
- 1 veza peršuna
- 3-4 čena belog luka
- 1 kašičica šećera
- maslinovo ulje
- so
- jabukovo sirće
- 3-4 kašike susama
Priprema:
Susam prepecite na suvom tiganju i odložite ga sa strane. Šargarepu očistite i izrendajte krupnije. Beli luk izgnječite.
Jabukovo sirće, šećer, so i maslinovo ulje sjedinite sa belim lukom i pečenim susamom, pa sve dodajte rendanoj šargarepi i dobro izmešajte.
Peršun iseckajte, pospite po salati i stavite da se ohladi.
Salatu služite kao prilog ili glavno jelo, uz prepečen hleb može biti kompletan obrok.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Trile
Kake ovo ima veze sa ishranom?
Podelite komentar