Prolećna musaka: Zdrav, ukusan i hranljiv obrok, lepši od klasične varijante ovog jela

   ≫ 
  • 0

Proleće je vreme kada stiže sveže povrće, što je poželjno iskoristiti kako bi u organizam unosili što više zdravih namirnica bogatih vitaminima.

Musaku je verovatno pravila većina domaćica sa krompirom ili tikvicama, a mi vam donosimo potpuno drugačiji recept koji će vas oduševiti, jer je ovako spremljena lepša od mnogih drugih varijanti ovog jela.

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka 
  • 300 g mlevenog mesa 
  • 300 g sveže boranije 
  • 3 jaja
  • 250 ml pavlake za kuvanje 
  • 5 paradajza
  • 200 ml jogurta 
  • 150 g rendanog kačkavalja
  • so
  • biber 
  • peršun
  • crvena mlevena paprika
  • ulje

Priprema:

Iseckajte crni i beli luk na sitne kockice, a šargarepu na kolutiće. Na dve kašike ulja propržite i jedan i drugi luk i šargarepu, pa pospite kašičicom mlevene paprike.

Kratko još propržite, ubacite mleveno meso i pržite još malo.

Posle toga, dodajte očišćenu boraniju u sve to, promešajte, posolite po ukusu, poklopite i ostavite da se kuva još 15 minuta na tihoj vatri.

Paradajz oljuštite. Podmažite vatrostalnu posudu i u nju izručite smesu od mesa i boranije. Po vrhu stavite paradajz koji ćete iseći na kolutove.

Za preliv umutite jaja sa pavlakom, dodajte jogurt, so, biber i malo seckanog peršuna. Po vrhu pospite rendanim kačkavaljem.

Zagrejte rerenu na 220 stepeni i pecite musaku 30 minuta, dok ne porumeni.

Prijatno!

Video: Recept za musaku kakvu do sada niste probali: Tradicionalno jelo na moderan način

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti