Vreme čitanja: oko 1 min.
Lak i jednostavan recept za lazanje: Idealan i za one manje vešte u kuhinji
Vreme čitanja: oko 1 min.
Većini omiljeni italijanski specijalitet
Lazanje su jedan od italijanskih specijaliteta koji se odomaćio u svim delovima sveta. Iako njihova priprema deluje komplikovano, to zapravo nije tako, a njihov ukus je prava rapsodija i praznik za nepca.
Većina onih koji pripremaju lazanje imaju svoje trikove, te tvrde da su baš te najbolje ili originalne, a mi vam donosimo jednostavan i lak recept, idealan i za one manje vešte u kuhinji.
Sastojci:
- 1 veći crveni luk
- 3 čena belog luka
- 1 srednja šargarepa
- 500 g mlevenog mesa (junećeg ili mešanog)
- 500 ml paradajz-sosa
- so
- biber
- bosiljak
za bešamel:
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike putera
- 2 kašike brašna
- 2 čena belog luka
- 600 ml mleka
- so
- biber
- malo muskatnog oraha
i još:
- 300 g mocarele
- 500 g kora za lazanje
Priprema:
U većoj posudi prodinstajte crni i beli luk. Dodajte meso i rendanu šargarepu, pa sve dobro upržite. Začinite po ukusu, dodajte paradajz-sos i sve kuvajte još pet minuta.
Crveni sos sklonite sa strane.
U dublju šerpicu stavite ulje, puter i brašno, pa ga propržite dok blago ne porumeni na niskoj temepraturi.
Ulivajte mleko sve vreme mešajući, dodajte beli luk i začine, pa sklonite sa vatre.
Posudu za pečenje pouljite, pa ređajte malo crvenog sosa, kore za lazanje, ponovo crveni sos, beli sos i tako do kraja.
Na vrh stavite iseckanu mocarelu i lazanje pecite na 200 stepeni oko 45 minuta.
Pečene lazanje ostavite da se malo ohlade, isecite na parčad željene veličine i poslužite.
Prijatno!
Video: Jednim udarcem dve muve: Spremite brz i ukusan ručak pred put i otarasite se ostataka iz frižidera
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Vetar zategao široku haljinu i pokazao divan stomak Marije Kilibarde
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Cirko.
Totalno pogresno. ne ide beli luk. drugo dodaje se casa crvenog vina za sos. I ne pece se tako dugo. Max 30 min na 180 stepeni. provereno.
Podelite komentar