Domaći sladoled koji se pravi za tili čas: Kremast i zdrav, a deca će ga obožavati
Vreli dani pravo su vreme da se zasladimo zdravom poslasticom, a recept koji vam donosimo oduševiće sve one koji vole sladoled.
Pred vama je veoma zdrava verzija ove poslastice, koja se pravi za tili čas i ne sadrži šećer.
Sastojci:
- 800 g grčkog jogurta
- 1/2 l slatke pavlake
- 400 g jagoda
- 4 kašike meda
Priprema:
Umutite mikserom slatku pavlaku, pa joj dodajte grčki jogurt i med i sve zajedno ponovo sjedinite mikserom. Jagode operite, očistite i izgnječite viljuskom, pa ocedite višak soka. Dodajte ih jogurtu i pavlaci i sve zajedno umutite.
Sladoled sipajte u plastične posude, pa ih stavite u zamrzivač. Ostavite sladoled da se stegne tri, četiri sata i uživajte u savršenom ukusu i zdravoj poslastici.
Pred vama je voćna verzija ovog sladoleda, a ako želite umesto jagoda u istu osnovnu masu od pavlake, jogurta i meda možete da stavite mleveni keks, istopljenu ili naredanu čokoladu ili već šta volite drugo od ukusa.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.