Slani štapići sa fetom, gotovi za tren: Zbog jednog sastojka ostaju meki i sveži danima

  • 0

Ukusno pecivo koje se brzo priprema i može dugo da stoji najčešći je izbor za doručak ili večeru. Ali, kada su temperature vazduha visoke, retko koja domaćica će poželeti da mesi testo sa kvascem, čeka da ono naraste i oblikuje kiflice, perece, štapiće...

Recept koji vam donosimo štedi vreme, a dodatna prednost je u tome što ovi štapići mogu danima da ostanu meki i sveži zahvaljujući jednom sastojku koji nije tako čest u receptima koji se koriste na ovim prostorima. Reč je o kiseloj pavlaci koja testu daje neverovatnu mekoću.

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 250 g margarina
  • kesica praška za pecivo
  • belance
  • 100 ml kisele pavlake
  • 200 g feta sira
  • so, susam, kim za posipanje

Priprema:

Zamesite testo od brašna, margarina, praška za pecivo, sira i kisele pavlake, pa ostavite da odstoji u frižideru dvadesetak minuta.

Potom prebacite testo na pobrašnjenu površinu, razvucite ga oklagijom u pravougaonik, isecite nožem na štapiće željene širine i ređajte u pleh obložen pek papirom.

Umutite belance, njime premažite svaki štapić, pa po želji pospite testo susamom, kimom, običnom kuhinjskom ili krupnijom morskom solju, začinskim biljem... Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 10 do 15 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti