Ako vam je ponestalo ideja za doručak, ali i za večeru, recept za lisnate pogačice sa sirom je pravo rešenje. Ukusne su i tope se u ustima, pa su vredne uloženog truda za pravljenje.
Ovo pecivo lepše je od svakog koje možete kupiti u pekari.
Sastojci:
- 500 ml mlakog mleka
- 1 jaje
- 1 kocka kvasca
- 1 kašika soli
- 300 g sitnog sira
- 250 g margarina
- 800 g brašna
Za premazivanje:
- 1 žumance
- 1 kašika ulja
- 100 g rendanog kačkavalja
Priprema:
U odgovarajuću posudu stavite mlako mleko, jaje, kvasac, so i brašno, pa zamesite testo. Mesite malo duže testo dok se ne stvore mehurići i testo bude glatko, pa ga odmah podelite na šest jufki.
Svaku jufku razvijte oklagijom do veličine plitkog tanjira. Svaku jufku bogato premažite omekšalim margarinom i preklopite jednu preko druge. Poslednju nemojte premazivati. Razvijte veliku koru od svih delova i premažite sirom. Preklopite testo kao za salčiće.
Nožem zasecite testo na mestu gde se preklapa, odnosno gde su ivice. Pokrijte krpom i ostavite da miruje 15 minuta.
Posle tog vremena ponovo razvijte testo i preklopite na isti način kao i prvi put. Opet ostavite testo da miruje 15 minuta. Ovaj postupak ponovite i treći put. Oklagijom razvijte veliku, četvrtastu koru na centimetar debljine i točkićem za testo secite kvadrate pet puta pet centimetara.
Poređajte pogačice u pleh, praveći mali razmak između njih. Žumance umutite sa kašikom ulja i premažite svaki kvadrat. Pospite rendanim kačkavljem. Ostavite pogačice da lepo narastu i pecite u rerni zagrejanoj na 200 C dok ne porumene.
Poslužite toplo.
Prijatno!
Video: Ovaj pekar je toliko vešt da za minut iseče 500 kiflica
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
NEZDRAVO
Brza hrana nije zdrava nego treba više čorbe jesti.
Podelite komentar