Ideje za ručak: Pohovane tikvice iz rerne, bez kapi ulja, hrskave i slasne

  • 0

Tikvice su za pripremu obroka jedna od najzahvalnijih vrsta povrća. S obzirom na to da imaju veoma blag ukus, lako se kombinuju sa drugim vrstama povrća, testeninom, prelivima i mesom, a termička obrada ne traje dugo, jer su tikvice pune vode.

Kad domaćice pitaju članove svoje porodice šta bi hteli za ručak, tokom leta izbor se često svodi na dva recepta - punjene odnosno pohovane tikvice.

Umesto stajanja pokraj vruće ringle i čekanja da se tikvice isprže u vrelom ulju ili masti, postoji i jednostavniji način pohovanja ovog ukusnog povrća - u rerni. Tikvice će biti jednako hrskave i ukusne, a neće vam biti potrebna ni kap ulja za pripremu.

Sastojci:

  • 1 kg tikvica
  • 3 jajeta
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike prezli
  • so
  • biber, tucana ljuta paprika (po želji)

Priprema:

Oljuštite tikvice, isecite ih na šire štapiće (ili kolutove, ako ste tako navikli), pa ih posolite i ostavite da odstoje desetak minuta. Potom ih ocedite od viška vode, pa ih spustite u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u prezle u koje ste dodali malo bibera ili tucane ljute paprike ukoliko volite pikantnije ukuse.

Tepsiju obložite papirom za pečenje, pa ređajte tikvice na papir i pecite ih u rerni koju ste prethodno zagrejali na 170 stepeni. Rešetkastom kašikom okrenite ih jednom do dva puta tokom pečenja da bi se fino uhvatila korica sa svih strana.

Poslužite uz tartar sos i sezonsku salatu.

Prijatno!

Video: Evo sočne pite sa kvalitetnim mesom i tikvicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti