Ideja za ručak: Zapečene ćufte u belom sosu

   ≫ 
  • 0

Ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom su većini ljudi prva asocijacija na nedeljni ručak sa porodicom. Domaćice vole da ih spremaju jer su brze, ukusne i mališani ih obožavaju.

Međutim, ako ste se zasitili klasičnih ćufti, ne brinite, jer smo za vas pripremili recept za one koje su zapečene u kremastom belom sosu.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike prezli 
  • 1 jaje
  • so i biber
  • sveži peršun za dekoraciju 
  • ulje 

sastojci za sos:

  • 1 glavica crnog luka
  • 400 g pavlake
  • 400 ml vode
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika brašna
  • so, biber

Priprema:

U činiju stavite meso, jaje, sitno iseckan beli luk, brašno, začine i prezle, pa sve promešajte dok se fino ne sjedini.

Nakvasite ruke kako se meso ne bi lepilo, pa oblikujte ćufte i složite ih u posudu za pečenje koju ste prethodno nauljili.

Sada je vreme za pripremu sosa. Iseckajte crni i beli luk, pa ih dinstajte na malo ulja dok ne omekšaju, a onda dodajte brašno i mešajte dok ne nestanu sve grudvice. Sipajte vodu i mešajte neprestano kako sos ne bi zagoreo.

Dodajte pavlaku, smanjite vatru i promešajte sve zajedno.

Ćufte prelijte sosom, pa ih stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 45 minuta.

Gotove ćufte pospite svežim peršunom i služite ih tople uz omiljenu sezonsku salatu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti