• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za ručak: Zapečene ćufte u belom sosu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kombinacija ukusa koja osvaja sva čula

  • 0
Ćufte, ručak Foto: Shutterstock

Ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom su većini ljudi prva asocijacija na nedeljni ručak sa porodicom. Domaćice vole da ih spremaju jer su brze, ukusne i mališani ih obožavaju.

Međutim, ako ste se zasitili klasičnih ćufti, ne brinite, jer smo za vas pripremili recept za one koje su zapečene u kremastom belom sosu.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike prezli 
  • 1 jaje
  • so i biber
  • sveži peršun za dekoraciju 
  • ulje 

sastojci za sos:

  • 1 glavica crnog luka
  • 400 g pavlake
  • 400 ml vode
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika brašna
  • so, biber

Priprema:

U činiju stavite meso, jaje, sitno iseckan beli luk, brašno, začine i prezle, pa sve promešajte dok se fino ne sjedini.

Nakvasite ruke kako se meso ne bi lepilo, pa oblikujte ćufte i složite ih u posudu za pečenje koju ste prethodno nauljili.

Sada je vreme za pripremu sosa. Iseckajte crni i beli luk, pa ih dinstajte na malo ulja dok ne omekšaju, a onda dodajte brašno i mešajte dok ne nestanu sve grudvice. Sipajte vodu i mešajte neprestano kako sos ne bi zagoreo.

Dodajte pavlaku, smanjite vatru i promešajte sve zajedno.

Ćufte prelijte sosom, pa ih stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 45 minuta.

Gotove ćufte pospite svežim peršunom i služite ih tople uz omiljenu sezonsku salatu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti