Ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom su većini ljudi prva asocijacija na nedeljni ručak sa porodicom. Domaćice vole da ih spremaju jer su brze, ukusne i mališani ih obožavaju.
Međutim, ako ste se zasitili klasičnih ćufti, ne brinite, jer smo za vas pripremili recept za one koje su zapečene u kremastom belom sosu.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike prezli
- 1 jaje
- so i biber
- sveži peršun za dekoraciju
- ulje
sastojci za sos:
- 1 glavica crnog luka
- 400 g pavlake
- 400 ml vode
- 1 čen belog luka
- 1 kašika brašna
- so, biber
Priprema:
U činiju stavite meso, jaje, sitno iseckan beli luk, brašno, začine i prezle, pa sve promešajte dok se fino ne sjedini.
Nakvasite ruke kako se meso ne bi lepilo, pa oblikujte ćufte i složite ih u posudu za pečenje koju ste prethodno nauljili.
Sada je vreme za pripremu sosa. Iseckajte crni i beli luk, pa ih dinstajte na malo ulja dok ne omekšaju, a onda dodajte brašno i mešajte dok ne nestanu sve grudvice. Sipajte vodu i mešajte neprestano kako sos ne bi zagoreo.
Dodajte pavlaku, smanjite vatru i promešajte sve zajedno.
Ćufte prelijte sosom, pa ih stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 45 minuta.
Gotove ćufte pospite svežim peršunom i služite ih tople uz omiljenu sezonsku salatu.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.