• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za ukusne knedle sa višnjama: Poslastica kojoj niko ne može da odoli

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada ih jednom probate, postaće vaš omiljeni desert

  • 0
Knedle, gomboce Foto:Shutterstock

Knedle sa šljivama su desert na kom su odrasle generacije. Njihov unikatni ukus vraća u detinjstvo i gotovo da ne postoji osoba koja ne uživa u svakom njihovom zalogaju.

Knedle ili gomboce, nezavisno od toga kako ih ko zove, jedna su od rado viđenih đakonija na svakoj trpezi. Iako se najčešće prave sa šljivama, mi smo za vas pripremili recept za one koje obiluju višnjama.

Sastojci:

  • 1/2 kg krompira
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 400 g brašna
  • 200 g višanja bez koštica
  • 200 g prezli
  • 5 kašika šećera
  • ulje

Priprema:

Krompir operite, pa ga skuvajte sa korom. Kada je gotov, krompir oljuštite, pa ga ispasirajte. Dodajte mu jaje i brašno, pa umesite testo i rastanjite ga na debljinu oko jednog centimetra.

Testo isecite na kvadrate 5x5 cm. Uzimajte jedan po jedan kvadratić, pa ga još malo rastegnite na dlanu i dodajte po tri ili četiri višnje. Zatim formirajte lopticu, odnosno knedlu.

U veliku šerpu sipajte vodu, pa kada provri, pažljivo spuštajte knedle. Kada knedle isplivaju na površinu, kuvajte ih još dva minuta, pa ih izvadite.

Prezle i šećer pomešajte, pa ih kratko pržite na ulju. Gotove knedle uvaljajte u šećer i prezle sa svih strana.

Prijatno!

Video: Jelo koje se pravi za 10 minuta: Slane palačinke idealne za oni koji nemaju vremena da doručkuju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti