Izlivena pita sa mesom, ukusnija od bureka: Recept za koji vam treba samo 7 sastojaka
![pita sa mesom, izlivena pita pita sa mesom, izlivena pita](https://xdn.tf.rs/2022/06/16/shutterstock2164899975-460x0.jpg)
Pita sa mesom je, uz gibanicu, jedna od najomiljenijih na našim prostorima.
Kad nemate vremena da razvlačite kore ili ne želite da pravite pitu od gotovih kora, ova u koju ide samo sedam sastojaka biće dostojna zamena.
Sastojci:
- 300 g mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 13 kašika brašna
- 3 jajeta
- kesica praška za pecivo
- čaša jogurta (mera je čaša od 200 ml)
- pola čaše ulja (mera je čaša od 200 ml)
- so, biber, suvi biljni začin po želji
Priprema:
Očistite crni luk, iseckajte ga, pa ga prodinstajte na malo ulja. Dodajte mleveno meso i nastavite da dinstate dok meso ne pobeli. Začinite po želji i ostavite da se prohladi.
U činiju razbijte tri jajeta, dodajte brašno, prašak za pecivo, jogurt i ulje, pa dodajte meso i sve varjačom izmutite.
Podmažite pleh, pospite ga brašnom, ulijte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Prijatno!
Video: Pastirska pita na naš način: I za gurmane i za one koje vode računa o liniji
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Рус
Ma gde može biti ukusnije od bureka..smešno..
Podelite komentar
Ana
Sto ne izmeriste ovih 13 kasika brasna...
Podelite komentar
FANTOM
Baš si smešan! Hahahaaaaaaha! Pa to ne može biti ni u utopiji. Samo ne obavešten može nešto ovako napisati. Doduše i na tarabi svašta piše.
Podelite komentar