Keks-torta, ukusna i kremasta: Recept za poslasticu koju obožavaju sve generacije
Keks-torta je poslastica koju svi vole i koja je nekada bila obavezna na nedeljnoj trpezi.
Recept je vremenom varirao - od onog sa filom od jaja i čokolade koji se priprema na pari i zahteva malo više vremena, do brzog fila sa pudingom, šećerom i puterom, odnosno margarinom.
Zasladite se i ujedno rashladite uz recept koji vam donosimo.
Sastojci:
- 700 g keksa
- 1,2 litra mleka
- 3 kesice pudinga sa ukusom vanile ili slatke pavlake
- 1 kašika gustina
- 10 kašika šećera
- 250 g putera ili margarina
- 100 g čokolade za kuvanje (za ukrašavanje)
Priprema:
U 150 mililitara mleka razmutite puding i gustin tako da nema grudvica. U šerpu sipajte 850 mililitara mleka, dodajte šećer i kuvajte dok mleko ne provri. Zatim sipajte razmućeni puding sa gustinom i zakuvajte da dobijete glatki krem.
Skuvani puding ostavite sa strane da se ohladi. Potom dodajte margarin ili puter i dobro izradite mikserom.
Keks spustite u posudu u koju ste sipali 200 mililitara mleka, pa ga brzo izvadite iz posude i ređajte na tacnu. Kad popunite tacnu, preko keksa stavite deo fila, pa na isti način utrošite ostatak keksa i fila.
Preko poslednjeg reda keksa stavite preostali fil, pa izrendajte čokoladu za kuvanje i stavite tortu u frižider, da keks "povuče" fil.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Sara Jo diktira modne lekcije: Glossy jakna se vraća na sam vrh trendova
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
hajdi
Moja deca ove kolace sa keksom zovu papica 🙂🙃
Podelite komentar