Slani koh - savršen doručak za vrele dane: Recept koji ćete praviti češće od slatke verzije

Koh preliven mlekom jedna je od omiljenih poslastica koju spremamo kad dođe leto. Ali, ni recept za slanu varijantu koha neće vas razočarati - naprotiv.
Pored toga što ćete ga brzo pripremiti, podložan je modifikacijama, pa u slani koh možete da dodate seckanu šunku, rendani kačkavalj ili seckano sezonsko povrće.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 9 kašika griza
- 2 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- pola kašičice soli
- 200 ml mleka
- 200 g sira (po želji)
Priprema:
Jaja umutite mikserom (bez odvajanja belanaca od žumanaca), dodajte im brašno, griz, prašak za pecivo, mleko i so, pa sve dobro umutite varjačom. Na kraju umešajte izmrvljeni sir.
Tepsiju podmažite uljem ili maslacem, pospite brašnom, pa ulijte smesu za koh i pecite na 180 stepeni dok se koh ne odvoji od ivica posude.
Sačekajte da se koh malo ohladi, pa ga isecite i služite sa jogurtom ili kiselom mlekom.
Prijatno!
Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.