• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za ručak: Recept za italijansku karbonaru kojoj niko neće odoleti

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednako su ukusne kao one iz restorana

  • 0
Karbonara Foto: Pixabay

Italijanska kuhinja jedna je od omiljenih u Srbiji, a pored pice, razne paste su čest odabir mnogih od nas. Jedna od omiljenih italijanskih pasta na našim prostorima je karbonara.

Pasta karbonara je tradicionalno italijansko jelo koje potiče iz regije Laco u centralnom delu zemlje. Priprema se od svega nekoliko sastojaka, pa je pravo rešenje za brz ručak.

Ovo jelo ima vrlo kremastu teksturu i bogat ukus, ali za razliku od brojnih recepata koji se mogu pronaći na našim prostorima – u karbonaru ne idu ni ulje, ni pavlaka za kuvanje.

Sastojci:

  • 350 g špageta
  • 150 g slanine
  • 2 žumanceta
  • 50 g pekorino sira
  • 30 g parmezana
  • so, biber
  • peršun za dekoraciju

Priprema:

U veću šerpu sipajte vodu i dodaje so, pa kada voda proključa, stavite testeninu i kuvajte po upustvu sa pakovanja.

Dok se testenina kuva, slaninu isecite na kockice, pa je propržite u tiganju na umerenoj temperaturi.

U posudi umutite žumanca, pa dodajte rendani pekorino sir, so, biber i sve fino umutite.

Kada je slanina gotova, u tiganj sipajte malo vode u kojoj se pasta kuvala, pa dodajte i špagete. Preko špageta sipajte smesu od žumanca i sira i sve sjedinite mešanjem.

Kada su gotove, špagete pospite parmezanom i seckanim peršunom.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti