Izlivena pita sa tikvicama i krem-sirom

 ≫ 
  • 0

Tikvice su savršeno letnje povrće od kog možete da pripremite najrazličitija lagana jela. Uklapaju se u sve, pa čak i u kolače. Za današnji doručak predlažemo vam da napravite izlivenu pitu sa tikvicama i krem-sirom.

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 2 mlada bela luka
  • 4 jajeta
  • 300 ml mleka
  • 300 g krema-sira
  • 100 g tvrdog sira
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • veza mirođije

Priprema:

Tikvice, beli luk i mirođiju sitno iseckajte. Stavite ih u pleh obložen pek-papirom, posolite, dodajte maslinovo ulje.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.

Za to vreme u posebnoj posudi umutite jaja sa krem-sirom, u to dodajte mleko, prašak za pecivo, brašno, so, biber i mirođiju, zatim prespite u vatrostalnu posudu.

Ispečeno povrće izvađeno iz rerne sipajte u smesu sa jajima, promešajte i pospite rendanim sirom.

Ispecite izlivenu pitu u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.

Uživate u ovom jednostavnom i brzo spremljenom doručku.

Video: Ovaj pekar je toliko vešt da za minut iseče 500 kiflica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti