Ideja za ručak koja će vas oduševiti: Musaka sa tikvicama na potpuno drugačiji način
Tikvice su veoma zahvalne za pripremu, jer su brzo gotove, odličan su prilog i mogu se jesti i kao glavno jelo. Pored toga, mogu biti sastojak i u desertima, a mogu se konzumirati i sirove.
Jedan od omiljenih načina za njihovu pripremu jeste musaka sa tikvicama. Pripremljene kao pljeskavice, tikvice možete zamrznuti u paketićima i vaditi ih po potrebu u toku cele godine za pripremu ove musake.
Sastojci:
- 1 kg tikvica
- 2 jajeta
- 5-6 kašika brašna
- 1,5 kašičica soli
- ulje za prženje
za musaku:
- 300 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- par kašika ulja
- so, biber
- 2 jajeta
- 1 čaša kisele pavlake
- 150 g kačkavalja
Priprema:
Tikvice izrendajte i posolite, pa ostavite da ostoje nekoliko minuta da puste višak tečnosti. Iscediti ih, pa stavite u posudu i spojite sa brašnom i jajetom.
Zagrejati ulje, pa po kašiku smese spuštajte i pržite nekoliko minuta se jedne i nekoliko minuta sa druge strane. Pržene polpete stavljati na papirni ubrus kako bi upile višak ulja.
Luk sitno iseckajte i prodinstajte na malo ulja i vode. Kada postane staklast, dodajte mleveno meso i začine prema ukusu. Mesto kratko ispržite i sklonite sa vatre.
Dno posude za pečenje podmažite, poređajte jedan red polpeta od tikvica, pa red mesa i tako dok imate materijala.
Jaja i pavlaku sjedinite, blago posolite i prelijte musaku.
Pecite musaku na 180 stepeni 20 minuta, pred kraj pečenja pospite rendanim kačkavaljem i još malo zapecite.
Poslužite uz sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.