Ideja za ručak koja će vas oduševiti: Musaka sa tikvicama na potpuno drugačiji način

   ≫ 
  • 0

Tikvice su veoma zahvalne za pripremu, jer su brzo gotove, odličan su prilog i mogu se jesti i kao glavno jelo. Pored toga, mogu biti sastojak i u desertima, a mogu se konzumirati i sirove.

Jedan od omiljenih načina za njihovu pripremu jeste musaka sa tikvicama. Pripremljene kao pljeskavice, tikvice možete zamrznuti u paketićima i vaditi ih po potrebu u toku cele godine za pripremu ove musake.

Sastojci: 

  • 1 kg tikvica
  • 2 jajeta
  • 5-6 kašika brašna
  • 1,5 kašičica soli
  • ulje za prženje

za musaku: 

  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • par kašika ulja
  • so, biber
  • 2 jajeta
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 150 g kačkavalja

Priprema: 

Tikvice izrendajte i posolite, pa ostavite da ostoje nekoliko minuta da puste višak tečnosti. Iscediti ih, pa stavite u posudu i spojite sa brašnom i jajetom.

Zagrejati ulje, pa po kašiku smese spuštajte i pržite nekoliko minuta se jedne i nekoliko minuta sa druge strane. Pržene polpete stavljati na papirni ubrus kako bi upile višak ulja.

Luk sitno iseckajte i prodinstajte na malo ulja i vode. Kada postane staklast, dodajte mleveno meso i začine prema ukusu. Mesto kratko ispržite i sklonite sa vatre.

Dno posude za pečenje podmažite, poređajte jedan red polpeta od tikvica, pa red mesa i tako dok imate materijala.

Jaja i pavlaku sjedinite, blago posolite i prelijte musaku.

Pecite musaku na 180 stepeni 20 minuta, pred kraj pečenja pospite rendanim kačkavaljem i još malo zapecite.

Poslužite uz sezonsku salatu. 

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti