Ideja za ručak koja će vas oduševiti: Musaka sa tikvicama na potpuno drugačiji način

   ≫ 
  • 0

Tikvice su veoma zahvalne za pripremu, jer su brzo gotove, odličan su prilog i mogu se jesti i kao glavno jelo. Pored toga, mogu biti sastojak i u desertima, a mogu se konzumirati i sirove.

Jedan od omiljenih načina za njihovu pripremu jeste musaka sa tikvicama. Pripremljene kao pljeskavice, tikvice možete zamrznuti u paketićima i vaditi ih po potrebu u toku cele godine za pripremu ove musake.

Sastojci: 

  • 1 kg tikvica
  • 2 jajeta
  • 5-6 kašika brašna
  • 1,5 kašičica soli
  • ulje za prženje

za musaku: 

  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • par kašika ulja
  • so, biber
  • 2 jajeta
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 150 g kačkavalja

Priprema: 

Tikvice izrendajte i posolite, pa ostavite da ostoje nekoliko minuta da puste višak tečnosti. Iscediti ih, pa stavite u posudu i spojite sa brašnom i jajetom.

Zagrejati ulje, pa po kašiku smese spuštajte i pržite nekoliko minuta se jedne i nekoliko minuta sa druge strane. Pržene polpete stavljati na papirni ubrus kako bi upile višak ulja.

Luk sitno iseckajte i prodinstajte na malo ulja i vode. Kada postane staklast, dodajte mleveno meso i začine prema ukusu. Mesto kratko ispržite i sklonite sa vatre.

Dno posude za pečenje podmažite, poređajte jedan red polpeta od tikvica, pa red mesa i tako dok imate materijala.

Jaja i pavlaku sjedinite, blago posolite i prelijte musaku.

Pecite musaku na 180 stepeni 20 minuta, pred kraj pečenja pospite rendanim kačkavaljem i još malo zapecite.

Poslužite uz sezonsku salatu. 

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti