Ideje za ručak: Paprike punjene sirom i slaninicom zapečene u rerni

 
 
 ≫ 
  • 0

Paprike više nisu povrće  koje je dostupno samo u jesen. U njihovom ukusu možemo da uživamo mnogo ranije, a recept koji vam danas predstavljamo probudiće čitavu lepezu ukusa i mirisa koji sećaju na detinjstvo i jela iz rerne koja su naše bake pripremale.

Sastojci:

  • 8 paprika (babura ili šilja crvene boje)
  • 500 g sira po izboru (feta, mladi, tvrđi, krem sir...)
  • 300 g slanine po izboru
  • tri jajeta
  • griz
  • biber, so
  • 150 g kačkavalja (po želji za kraj)
  • začinsko bilje (origano, peršun, vlašac)
  • 3 čena belog luka

Priprema:

Pomešajte sir i tri umućena jajeta, u to dodajte biber po ukusu (npr. jednu ravnu kašičicu), zatim od dve do tri kašike griza, začinsko bilje.

Slaninicu iseckajte na sitne kockice, propržite je u tiganju i pri kraju prženja stavite sitno iskeckan beli luk da pusti kratko svoj ukus, pa sve to dodajete smesi sa sirom.

U svaku očišćenu papriku stavite po kašiku i po fila, zavisno od veličine paprike može i više.

Kad ih poređate u pleh, paprike polijte uljem. Pecite na 220 stepeni oko pola sata, ali ne više od 40 minuta. Pred kraj pečenja na svaku papriku pospite rendanog kačkavlja i ostavite da se istopi na paprikama.

Servirajte tople.

Prijatno!

Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti