Paprike više nisu povrće koje je dostupno samo u jesen. U njihovom ukusu možemo da uživamo mnogo ranije, a recept koji vam danas predstavljamo probudiće čitavu lepezu ukusa i mirisa koji sećaju na detinjstvo i jela iz rerne koja su naše bake pripremale.
Sastojci:
- 8 paprika (babura ili šilja crvene boje)
- 500 g sira po izboru (feta, mladi, tvrđi, krem sir...)
- 300 g slanine po izboru
- tri jajeta
- griz
- biber, so
- 150 g kačkavalja (po želji za kraj)
- začinsko bilje (origano, peršun, vlašac)
- 3 čena belog luka
Priprema:
Pomešajte sir i tri umućena jajeta, u to dodajte biber po ukusu (npr. jednu ravnu kašičicu), zatim od dve do tri kašike griza, začinsko bilje.
Slaninicu iseckajte na sitne kockice, propržite je u tiganju i pri kraju prženja stavite sitno iskeckan beli luk da pusti kratko svoj ukus, pa sve to dodajete smesi sa sirom.
U svaku očišćenu papriku stavite po kašiku i po fila, zavisno od veličine paprike može i više.
Kad ih poređate u pleh, paprike polijte uljem. Pecite na 220 stepeni oko pola sata, ali ne više od 40 minuta. Pred kraj pečenja na svaku papriku pospite rendanog kačkavlja i ostavite da se istopi na paprikama.
Servirajte tople.
Prijatno!
Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.