Ideje za ručak: Paprike punjene sirom i slaninicom zapečene u rerni

   ≫ 
  • 0

Paprike više nisu povrće  koje je dostupno samo u jesen. U njihovom ukusu možemo da uživamo mnogo ranije, a recept koji vam danas predstavljamo probudiće čitavu lepezu ukusa i mirisa koji sećaju na detinjstvo i jela iz rerne koja su naše bake pripremale.

Sastojci:

  • 8 paprika (babura ili šilja crvene boje)
  • 500 g sira po izboru (feta, mladi, tvrđi, krem sir...)
  • 300 g slanine po izboru
  • tri jajeta
  • griz
  • biber, so
  • 150 g kačkavalja (po želji za kraj)
  • začinsko bilje (origano, peršun, vlašac)
  • 3 čena belog luka

Priprema:

Pomešajte sir i tri umućena jajeta, u to dodajte biber po ukusu (npr. jednu ravnu kašičicu), zatim od dve do tri kašike griza, začinsko bilje.

Slaninicu iseckajte na sitne kockice, propržite je u tiganju i pri kraju prženja stavite sitno iskeckan beli luk da pusti kratko svoj ukus, pa sve to dodajete smesi sa sirom.

U svaku očišćenu papriku stavite po kašiku i po fila, zavisno od veličine paprike može i više.

Kad ih poređate u pleh, paprike polijte uljem. Pecite na 220 stepeni oko pola sata, ali ne više od 40 minuta. Pred kraj pečenja na svaku papriku pospite rendanog kačkavlja i ostavite da se istopi na paprikama.

Servirajte tople.

Prijatno!

Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti