
Kesadilje za doručak: Potrebno je manje vremena nego da ispržite jaje, a ukus će vas osvojiti
Svi znamo da je doručak najvažniji obrok, ali i da imamo sve manje ideja šta da spremimo ujutru. Mnogi od nas nemaju ni vremena za pripremu komplikovanih jela, a nekad nas jednostavno mrzi.
Ipak, za ukusan prvi jutarnji obrok potrebno je i manje od 10 minuta. Takav je i mekički specijalitet kesadilja.
Sastojci:
- 4 tortilje
- 3 jajeta
- so
- biber
- 100 g šunke
- 120 g kačkavalja
- 1 paradajz
- puter za podmazivanje
Priprema:
Podmažite tiganj maslacem. Jaja posolite i dodajte biber po ukusu, pa umutite. Sipajte jaja u tiganj. Preko njih stavite prvu tortilju, na nju poređajte šunku i rendani kačkavakalj, a zatim ponovo tortilju, i preko paradajz i sir.
Sledi još jedna tortilja, pa šunka i sir. I onda na vrh četvrta tortilja.
Kada sve poređate, poklopite tiganj i stavite ga na ringlu na laganu temperaturu.
Posle pet minuta preokrenite sve kao palačinku, ponovo poklopite tiganj i pržite još pet minuta.
Doručak je spreman.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ciga
Pa koliko to sve traje¿?? Ne peku se jaja pola h
Podelite komentar