Zapečene paprike sa jajima i sirom koje se tope u ustima

   ≫ 
  • 0

Za ovaj visokonutritivan obrok potrebna su samo tri glavna sastojka - paprike, jaja i rendani sir. Možete ih čuvati u frižideru i podgrevati po potrebi, pa ćete ono što vam je preostalo od doručka sigurno iskoristiti.

Zaista se brzo i lako sprema ovaj obrok, a osim toga, pokriva sve neophodne nutritivne vrednosti - dve polovine paprika sa jajima broje 205 kalorija, prema EatingWell vodiču.

Sastojci:

  • 4 srednje paprike, bilo koje boje
  • soli po želji
  • biber po želji
  • 8 jaja
  • ¼ šolje izrendanog sira po želji

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni i podmažite pleh. Presecite paprike napola i očitite ih od semenki. Stavite paprike u pleh sa drškom okrenutom nagore i pospite sa 1/8 kašičice soli i bibera.

Pecite paprike 15 minuta. Izvadite pleh iz rerne i razbijte po jedno jaje za svaku papriku, a njih izmutite sa malo soli i bibera po želji.

Dodajte i sira po želji. Pecite dok se belanca ne stegnu, od 15 do 20 minuta. Ostavite da se ohladi, a zatim stavite u frižider, u hermetički zatvorenoj posudi može da stoji do četiri dana.

Ovaj recept je pogodan za sve one kojima odgovara ishrana bez glutena, sa visokim sadržajem proteina, sa malo ugljenih hidrata, a ujedno je i vegeterijanski.

Video: Šta sve možete da uradite sa testom za palačinke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti