
Zapečene paprike sa jajima i sirom koje se tope u ustima
Za ovaj visokonutritivan obrok potrebna su samo tri glavna sastojka - paprike, jaja i rendani sir. Možete ih čuvati u frižideru i podgrevati po potrebi, pa ćete ono što vam je preostalo od doručka sigurno iskoristiti.
Zaista se brzo i lako sprema ovaj obrok, a osim toga, pokriva sve neophodne nutritivne vrednosti - dve polovine paprika sa jajima broje 205 kalorija, prema EatingWell vodiču.
Sastojci:
- 4 srednje paprike, bilo koje boje
- soli po želji
- biber po želji
- 8 jaja
- ¼ šolje izrendanog sira po želji
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni i podmažite pleh. Presecite paprike napola i očitite ih od semenki. Stavite paprike u pleh sa drškom okrenutom nagore i pospite sa 1/8 kašičice soli i bibera.
Pecite paprike 15 minuta. Izvadite pleh iz rerne i razbijte po jedno jaje za svaku papriku, a njih izmutite sa malo soli i bibera po želji.
Dodajte i sira po želji. Pecite dok se belanca ne stegnu, od 15 do 20 minuta. Ostavite da se ohladi, a zatim stavite u frižider, u hermetički zatvorenoj posudi može da stoji do četiri dana.
Ovaj recept je pogodan za sve one kojima odgovara ishrana bez glutena, sa visokim sadržajem proteina, sa malo ugljenih hidrata, a ujedno je i vegeterijanski.
Video: Šta sve možete da uradite sa testom za palačinke
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.