Ideja za brzinski ručak od tri sastojka: Gotov za 15 minuta, nezaboravnog ukusa

   ≫ 
  • 0

Pasta sa paradajzom i belim lukom podseća na primorje, na miris mora i maslinovog ulja, brzo se priprema i jedinstvena je po ukusu.

Za pripremu ove paste trebaće vam vrlo malo vremena, a i sastojaka je vrlo male, te će vam ovaj recept sigurno postati deo redovonog kućnog jelovnika.

Sastojci:

-2 konzerve paradajza

- 3 čena belog luka

- maslinovo ulje

- bosiljak, so, biber

- parmezan po želji

- kesa testenine koju volite

Priprema:

Sitno iseckan beli luk propržite na maslinovo ulju, zatim dodajte paradajz. Najbolje je da odmah kupite seckani paradajz iz konzerve. Ukoliko niste taj pronašli iseckajte paradajz koji je u komadima na sitne kocke.

Često mešajte sos, nema potrebe dugo da kuvate. Na kraju začinite sos sa bosiljkom, bibirom i solju.

Uporedno barite špagete ili testeninu po izboru u slanoj vodi. Gotovu testeninu prebacite u tiganj gde ste kuvali sos pa jos malo zajedno kuvajte testeninu i sos uz neprekidno mešanje.

Na kraju servirajte uz pamezan, ili ako imate ovaj sir u komadu secite ga na tanke listiće i služite uz pastu. Prizvuk mediterana dobićete ako uz ručak poslužite masline i feta sir.

Prijatno!

Video: Pastirska pita na naš način: I za gurmane i za one koje vode računa o liniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti